OCTOBER,20

ZA10oct18:0022:30Abe & the Roomates + Tiigre | UitverkochtThe Daily Indie Presents Dreampopindiesynthpop

Event Details

-Let op: wegens de Corona maatregelen zijn deze shows vervroegd-

The Daily Indie en Cinetol zetten pre-corona maandelijks een knallende, groovende of oorstrelende show neer. In het verleden waren bands als L’Eclair, la loye en Tousch hier te zien en nu Tiigre en Abe and the Roomates.


ABE AND THE ROOMATES
“Heartbreak in a leather jacket” is de slogan van dit kersverse vijftal, dat onder leiding van Abe van Warmerdam hele intieme liedjes schrijft. Eenvoudig kalmerende beelden en meeslepende muziek creëren een waardig eerbetoon aan een verloren vriend in hun nieuwste video genaamd; ‘Sam Oh Long Johnson’.
De muziek van Abe & Roomates gaat veel kanten op, van country, synthpop, grunge en jazz zijn genres die Abe en zijn vrienden niet links laten liggen. Ondanks deze bijzondere combinatie hoor je toch bekende geluiden die snel doen denken aan Eels, Kurt Vile en Spinvis.

Instagram: Abe and the Roomates
Link naar de Videoclip


TIIGRE

Tiigre houdt van contrast en uit dit in levendige en diverse liedjes. Met een tedere stem levert songwriter Marta Arpini sterke boodschap na sterke boodschap die direct communiceert met het hart van de luisteraar. Dit talent wordt ondersteund door gitaargedreven indierock, die vaak verdrinkt in aantrekkelijke synthesizers hooks. Gooi hier nog een vleugje intrigerende harmonieën bij en je hebt het dromerige soundscape als die van Tiigre.

In 2019 bracht de band hun eerste single uit genaamd ‘Paper Boat’, waarmee ze getourd hebben in Italië, Duitsland en de nodige Nederlandse poppodia. 2020 zou voor hun een nieuwe Italaanse tour in petto hebben, maar door de huidige crisis focust de band zich op het maken van een nieuwe EP. Tiigre voelt als Phoebe Bridgers en Billie Marten.

Instagram: Tiigre
Link naar de Livesessie


INFO

Show 1
18:00 – Doors
18:30 – Showtime
Tickets: €10 (Uitverkocht)

Show 2
20:30 – Doors
21:00 – Showtime
Tickets: €10 (Uitverkocht)

Check het Facebook event hier


CORONA RICHTLIJNEN
Bij het concert is er in kader van de Coronarichtlijnen plek voor 30 man publiek. Hierbij houden we rekening met de voorgeschreven 1,5 afstand. Gelieve dit te respecteren ivm de gezondheid van de medebezoekers ♡

Mocht je voor of na de show nog trek hebben in drankjes bij de Tolbar, laat het ons dan a.u.b. weten door te bellen naar 020 261 568. Op deze manier kunnen we de gezondheidsrisico’s zo laag mogelijk houden. 

X