SEPTEMBER,22

10sep(sep 10)19:3011(sep 11)02:30Augustin de BellefroidAfrogrooves & Pulse invite Afrobeatdrumwerkimprovisatiepercussie

Event Details

Afrogrooves & Pulse invite: Augustin de Bellefroid

Afrogrooves en Pulse slaan de handen ineen om een avond neer te zetten die volledig draait om live geïmproviseerde, dansbare muziek. Bijzondere gast van de avond is Augustin de Bellefroid, componist en creatief leider van Matters Collective, die een eigen methode voor live componeren ontwikkelde, en zal participeren in de shows. Muzikanten van Afrogrooves en Pulse zullen optredens en jamsessies verzorgen, en support wordt gedaan door Bombito, een enthousiaste percussieband uit Amsterdam. 

Afrogrooves
Afrogrooves is een gemeenschap van mensen met een gedeelde liefde voor West-Afrikaanse muziek. Sinds 2017 worden er onder deze naam open jamsessies georganiseerd waarbij de stijlen afrobeat, afrofunk en highlife verkend en gevierd worden. Afrogrooves heeft naast de nadruk op muziek ook een sociaal-maatschappelijke focus. Het doel van Afrogrooves is om een gemeenschap te faciliteren waarin mensen eigen initiatieven kunnen ontplooien en van elkaar kunnen leren, om plekken te creëren waar iedereen welkom is en zich thuis voelt.

Afrogrooves Instagram

Pulse
Pulse is een unieke, op improvisatie gebaseerde percussieworkshop, vol creativiteit, energie en plezier. Dirigenten en percussionisten Remco Menting en Eli Wing dagen hun studenten op speelse wijze uit om hun creativiteit te verkennen, om ter plekke een uniek muziekstuk te creëren. In dit proces is iedereen gelijk, de dirigent neemt alleen een begeleidende rol aan. Hierbij wordt de gebarentaal Rhythm and Percussion with Signs gebruikt, ontwikkeld door Argentijnse muzikant Santiago Vazquez.

Pulse Instagram
Website: https://www.pulsepercussion.nl/ 

Augustin de Bellefroid
Augustin de Bellefroid is de oprichter en artistiek leider van Matters Collective (Brussel), een platform gefocust op instant composing, spotante compositie, in muziek, dans, theater en beeldende kunsten. Het collectief ontwikkelt technieken die componisten kunnen gebruiken om ter plekke een werk te componeren. Met zijn techniek ‘Life Composing’, die hij gebruikt in zijn workshops, leert hij mensen om een compositie te maken op basis van hun eigen leven, en dit samen te voegen tot een groot geheel met anderen. Voor dit evenement zal hij zelf ook live componeren, in samenwerking met de muzikanten van Afrogrooves en Pulse.

Matters Collective Website
Matters Collective Facebook

BOMBITO
BOMBITO Percussion is een enthousiaste amateur-percussieband uit Amsterdam, die ieder feest of evenement, klein of groot, binnen of buiten, naar een hoger niveau tilt. De percussionisten spelen improviserend, onder leiding van een dirigent, die met gebaren muzikale aanwijzingen geeft. De ritmes van de surdo’s, djembe’s, sabars, doundouns, conga’s en shakers werken aanstekelijk op het publiek, en als BOMBITO op dreef is, is stilstaan geen optie meer.

Meer info over BOMBITO 

TIMETABLE
19:30 doors
20:00-20:30 bombito
20:40-21:45 pulse
21:55-23:00 afrogrooves
23:00-23:30 pulse + afrogrooves
23:30-closing DJ

 


-INFO-
Datum | 10 september
Deuren | 19:30
Aanvang | 20:00
Tickets | €10,50
Facebookevent | Link


We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Deze show is rolstoeltoegankelijk.

X