SEPTEMBER,19

WO04sep20:0023:00Alexandra Alden + Susann.Diamonds & Rust Songcafé alternatieffolkindiepop

Event Details

Diamonds & Rust Songcafé

In het Diamonds & Rust Songcafé lenen we ons podium aan jonge muzikanten, die een moderne invulling geven aan de singer-songwritertraditie door invloeden uit verschillende genres of culturen in hun liedjes te vermengen. In de eerste editie:

Alexandra Alden – Dit 23-jarige supertalent is afkomstig uit het zonovergoten Malta en woont tegenwoordig in Rotterdam. Haar muziek kan je beschrijven als ‘minimalistische folk’ met het sentiment van Nick Drake en Joni Mitchel, de Mediterraanse warmte en afstandelijke onderstroom van haar Britse voorouders. Op haar 16e bracht ze haar eerste EP al uit genaamd ‘The Curious Child’, wat haar twee nummer 1 hits opleverde in Malta. Afgelopen jaar deed ze mee aan de Popronde en bracht ze haar debuutalbum ‘Wild Honey’ uit op vinyl.

https://alexalden.bandcamp.com/album/wild-honey

Voorprogramma: Susann. – Susann. is de artiestennaam van Susanne Thiel, een Amsterdamse singer-songwriter wiens invloeden rijken van Björk en James Blake tot Bon Iver en Moses Sumney. Haar muziek omschrijft ze als “hybride experimental”, gebaseerd op synths en electronica. Ze tilt haar nummers tot een hoger plan door verhaal en muziek te laten samenvloeien door middel van vocal compressors. Op 14 juli staat ze in de finale van ‘Mooie Noten’ in het Vondelpark.

Toegang: €9 —> koop hier je tickets

Check hier het Facebook event

X