APRIL,24

DO11apr20:00AminaZaal Nederpopsinger songwriter

Event Details

De Utrechtse songwriter en zangeres Amina snapte op jonge leeftijd al dat muziek haar als kompas door het leven zou leiden. Tijdens haar muziekstudie in Denemarken in 2019 zorgde de heimwee ervoor dat ze in haar moedertaal ging schrijven. Ze vond haar weg terug naar Nederland waar ze op het conservatorium in Rotterdam aangenomen werd. Haar talent manifesteerde zich al direct bij haar debuutsingle ‘Morgen’, die te midden van de onzekerheid van de corona crisis precies de juiste snaar raakte bij veel luisteraars. Een liedje dat ze geheel op eigen houtje uitbracht, werd opgepikt door een aantal media, onder meer 3FM, Radio Veronica, NPO1 en Zapplive.

Amina schrijft kwetsbare en energieke nederpop die zich met woorden en akkoorden recht in de harten van de luisteraars kunnen boren. Met haar krachtige stem en charismatische podium aanwezigheid, weet ze iedereen te betoveren. Balancerend tussen ‘attitude’ en kwetsbaarheid, weet Amina goed onder woorden te brengen hoe haar generatie zich voelt en doorbreekt ze ‘het perfecte plaatje’ waar iedereen aan lijkt te moeten voldoen in de huidige maatschappij. De verbinding die hierdoor tot stand komt maakt dat veel fans haar inmiddels als een soort grote zus beschouwen.

Na voorprogramma’s voor Maan, Meau en Roxeanne Hazes is het nu tijd dat het grote publiek in Nederland en Vlaanderen gaat kennismaken met Amina’s eigen stem en verhaal. In maart 2024 is haar eerste eigen clubtour en brengt ze haar eerste EP uit.

Instagram | @ditisamina
Spotify | Link


-INFO- 
Datum | 11 april
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €15 | Link
Facebook-event


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

X