JUNI,19

MA10jun20:0022:30Apichat Pakwan liveWorld music show dubelectronicshiphopmolamThaise folk

Event Details

Sawadi kha! Na een uitgebreide Aziatische tour is de Thais-Nederlandse band Apichat Pakwan terug in Nederland om de nieuwe nummers van hun aankomende album live te spelen. Het collectief maakt een unieke mix van molam (de traditionele muziek uit Esan oftewel Noordoost-Thailand) hiphop, dub en electro.

Apichat Pakwan werd opgericht door Amsterdammer Olivier Schreuder terwijl hij in Thailand de lokale muziek studeerde. Gegrepen door die muziek verzamelde hij de beste muzikanten om zich heen en besloot hij er zijn eigen draai aan te geven door toevoeging van elektronica en nieuwe composities. Zelf noemt de band hun muziek ‘Esantronics’: karakteristieke molam-melodieĆ«n met Thaise instrumenten zoals de khaen (mondorgel), de phin (versterkt snaarinstrument) en innovatieve elektronica.

Samen met de zeer getalenteerde jonge zangeres Wimonmat ‘Wiw’ Kangjantha brachten ze onlangs hun zeer lovend ontvangen derde single ‘Leh Dub’ uit op het Amsterdamse Animist Records : https://animistsound.bandcamp.com/album/leh-dub.

Ze speelden afgelopen jaar veel in Thailand (van clubs in Bangkok tot festivals in Chiang Mai en op het tropische eiland Koh Phangan), maar ook in Singapore en Laos. Als dj’s en verzamelaars van obscure Aziatische platen zijn ze ook steeds vaker te horen, zoals in NOMA (Bangkok) als residents van hun clubavond Mononoloco.

–> tickets

–> check out the Facebook event here.

X