OCTOBER,18

11oct(oct 11)19:3030(oct 30)22:30Backgammon + Brett Newski>Afscheidsshow< ism Paradiso alternative rock

Event Details

Backgammon Music blaast al ruim 6 jaar op geheel eigen wijze de klassieke rock nieuw leven in. Nu scheiden ze ermee uit en richten ze de pijlen op nieuwe projecten, maar niet voor een laatste klapper in Cinetol. Komen jullie proosten?

Neil Young, Tom Petty en de gebroeders Gallagher zijn grote inspiratiebronnen voor de band. De Gallagher-formule heeft op de Veluwe een flinke upgrade gehad; broers Thijs en Pim van der Meulen komen er wel zonder kleerscheuren vanaf. Vorig jaar presenteerde de band het titelloze debuutalbum in Paradiso. Dit jaar verschijnen twee nieuwe singles, opgenomen door Guido Aalbers (Paceshifters, Bökkers) en gemasterd door Pete Maher (Rolling Stones, Jack White, The Killers). De eerste single verscheen op 1 juni en heet ‘Other Side Of Town’.

Brett Newski een Amerikaanse folk punk gitarist, songwriter en nomade. De afgelopen zes jaar zwierf Newski de wereld rond en kreeg hij meer dan eens te maken met angstaanvallen en depressies. Als die negatieve energie heeft de Amerikaan om weten te buigen in de uiterst positieve plaat ‘Life Upside Down’. Andere invloeden voor het album waren Pixies, Cake, Beck, Weezer en Violent Femmes; allemaal bands waarmee Brett meer dan eens op tournee is geweest.

Meer informatie: www.paradi.so/Backgammon
Alle genoemde tijden onder voorbehoud.

X