OCTOBER,24

ZA05oct20:30Bombito & La Maquina | with special guestsZaal latin percussiepercussierhytm

Event Details

Bombito & La Maquina | special Guests: Remco Menting, Eli Wing en Romeo Cimarosti

Bombito en La Maquina staan garant voor een avond opzwepende dansmuziek. Beide bands maken gebruik van het steeds populairdere Rhythm with Signs muzieksysteem, het Esperanto van de muziek bedacht door de legendarische Argentijn Santiago Vazquez. Elk stuk is volledig geïmproviseerd, de dirigent maakt gebruik van de ingevingen van de spelers om ter plekke een swingende groove op te bouwen. Van Afrikaanse tot Latijns-Amerikaanse ritmes, van funk tot rock. De gastspelers zullen in verschillende samenstellingen met de groepen meespelen en als dirigent optreden.

Bombito is een amateurpercussieband uit Amsterdam, opgericht in 2016. De groep heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot gepassioneerde Rhythm with Signs promotor met optredens door het hele land.

La Maquina bestaat uit studenten klassieke percussie, van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij spelen marimba, vibrafoon, timpani en alle soorten hedendaagse percussie. Deze groep vingervlugge muzikanten is opgericht in 2022 door Ivan Gianakis, die zelf het originele Rhythm with Signs syteem in Argentinië leerde.

Remco Menting studeerde Jazz Drums aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij won met het trio Kapok de Dutch Jazz Award en ontving twee Edisonnominaties. Menting is een veelgevraagd, percussionist, docent en componist. Hij speelde op talloze podia van North Sea Jazz, Bimhuis, Oeral, Lowlands, Into the Great Wide Open tot het Concertgebouw.

Eli Wing (USA), studeerde Jazz Drums, blaasorkestpercussie en sound engineering aan het Brooklyn College in Brooklyn, NY. In 2015 kwam hij naar Nederland waar hij in 2018 Cum Laude afstudeerde als Bachelor of Music in Muziek Educatie. Sinds anderhalf jaar is hij verbonden aan de Democratische School ‘De Ruimte’, waar hij compositielessen, drumlessen en ear training geeft. Hij treedt regelmatig op met zijn eigen band Hushed Hands.

Romeo Cimarosti is geboren in Italië en studeerde in Nederland bij Codarts, klassieke percussie in diverse muziekstijlen: Afrikaanse, klassieke en Latin percussie. Naast drums speelt hij ook cajon, djembé, marimba en vibrafoon. Hij speelt in verschillende muziekensembles (onder andere in Percossa) en is daarnaast skileraar en imker in Italië.


-INFO-
Datum | 5 Oktober
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €10,75 v.v.k | link 
€14,75 deur *

[* ticketprijzen zijn inclusief €1,25 service kosten]

 


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

X