SEPTEMBER,19

MA30sep20:0023:00Borka Balogh + support: FOSSalbum release Dreampopindiefolkindiepop

Event Details

De Hongaarse Borka Balogh maakt dromerige indie met een donkere twist en klinkt als een eigentijdse mix tussen Vashti Bunyan, Angus & Julia Stone en Mazzy Star. Haar intrigerende songs worden gevormd door persoonlijke, broeierige en soms zelfs duistere teksten in combinatie met een folky begeleiding en een enorm boeiende stem. Hiervoor put ze inspiratie uit sterke vrouwelijke artiesten als Janis Joplin en Agnes Obel maar ook uit de Hongaarse folk waarmee ze is opgegroeid.
 
In Hongarije won ze in 2018 de ‘Song of the Year’ award met haar nummer Trust Me. Inmiddels is ze naar Amsterdam verhuisd en staat ze met haar Hongaars-Nederlandse band klaar om ook Nederland te veroveren. Na enkele succesvolle festivalshows op o.a. het Bevrijdingsfestival Wageningen doet ze nu Cinetol aan voor de release van haar debuutalbum.
 
☞ Voor fans van: Agnes Obel, Aurora, Mazzy Star
 
Borka op Spotify
 
Support: FOSS

Vijfkoppige formatie wiens wilderige gitaarlijnen en overvloedige synths samenvloeien in dromerige indie synthpop songs. De catchy hooks en vloeiende zanglijnen doen o.a. denken aan The xx, Beach House, TOPS & Little Dragon.
 
—> check hier het Facebook event
—> klik hier voor tickets
X