MEI,21

ZA22may16:4521:00Burght + The Stangs | New dateCinetol Presents: 60s poppoprock

evosocial

Event Details

-ivm de verlenging van de lockdown is deze show verplaatst naar 22 mei-

Burght

Het Rotterdamse kwartet Burght omschrijft zichzelf als een avontuurlijke popgroep, die ons verwend met opzwepende synths en zonovergoten grooves. De muziek van Burght voelt als een zoektocht die nooit stopt, als een trip die nooit eindigt, waarin elk nummer haar eigen verhaal representeert. De muziek gaat van hot naar her, maar is toch inherent met elkaar verbonden door de schrijfstijl van de Rotterdammers. Deze diversiteit laat zien dat Tame Impala en De Ambassade, of Damon Albarn en Radiohead helemaal niet zo ver van elkaar hoeven te liggen. Misschien is dit gek om voor te stellen, maar als je het niet gelooft, luister dan eens naar hun nieuwste EP “Never Gonna Make It”.

The Stangs

Deze Haagse band prijst hun roots met een genre wat ze zelf uitgevonden hebben, namelijk het genre ‘Dune Beat’. Dit genre is een knipoog naar de sound van de sixties en de duinen die samen de stad Den Haag zo sieren. Toch weten The Stangs hoe ze innovatief moeten zijn, waardoor wij de sixties op een fenomenale manier kunnen herbeleven. Orgellijntjes die je voelt in merg en been, rammelende en onheilspellende gitaarriffs, synths die klinken alsof ze uit de toekomst komen, dit allemaal bezorgt ons een reis vol met onverwachte wendingen en veel innerlijk monoloog. Wij zijn ons ervan bewust dat een vergelijking met The Doors gevaarlijk is, maar de creativiteit van deze band verdient niks minder.


INFO

Burght + The Stangs
Zaterdag 22 mei

Show 1

Doors // 16:45
Showtime // 17:15
Tickets: 10,-

Show 2
Doors // 19:30
Showtime // 20:00
Tickets // 10,- (Uitverkocht)

The Stangs: Tuschunski
Burght: On My Phone

Check het facebookevent hier


Coronamaatregelen

Bij het concert is er in kader van de Coronarichtlijnen plek voor 28 man publiek. Hierbij houden we rekening met de voorgeschreven 1,5 afstand. Gelieve dit te respecteren ivm de gezondheid van de medebezoekers

Bij klachten rekenen we erop dat je thuisblijft. We hopen op jullie begrip. ♡

Tijd

16:45 - 21:00

X