JULI,22

ZA09jul20:4523:00Cardigan Inn + Keith Mosfet + Mama RouxZaal garagepsych rockrock

Event Details

Cardigan Inn + Keith Mosfet + Mama Roux

Een avond vol opkomend rocktalent, met drie acts die zin hebben om de beuk erin te gooien.

Cardigan Inn
Cardigan Inn is een jonge postpunkband, die de perfecte balans zoekt tussen verrassende melodieën en stevige grooves. Geïnspireerd door King Gizzard, Parquet Courts en Talking Heads heeft dit viertal uit Amsterdam hun garagerock-oorsprong een frisse draai gegeven, wat resulteert in een catalogus variërend van zachtere popsongs tot keiharde langere composities. Met de maak van hun debuutalbum in volle gang, is de band enthousiast voor de toekomst, en kunnen ze niet wachten om het publiek hun frisse nieuwe geluid te laten horen.

Spotify
Instagram

Keith Mosfet
Keith Mosfet is een beroemde gitarist die tientallen euros waard is. Na de wereld rondgereisd te hebben is de Canadese artiest in Amsterdam geland, de stad die hij nu zijn thuis komt. Als multitalent, geinspireerd door impressionistische schilderijen en zijn achtergrond als elektrisch engineur, heeft hij zijn albums en singles Superficial Hypocrite zelf opgenomen en gemixt.

Op zijn nieuwste single I’ve Got This Feeling zijn duidelijke indierock-invloeden als Beck, Cage the Elephant en Jack White te horen, maar met Mosfet’s eigen psychedelische twist. Stemvervormers en gelaagde synthesizers, gecombineerd met diepe teksten over verlies en depressie, zonder zwaar te worden. Over omgaan met pijn en er weer gelukkiger worden, verpakt in een heerlijk indiegitaarwerk.

Spotify
Instagram

Mama Roux
Mama Roux is een driedelige rockband, die al een tijdje de roux aan het koken is in hun analoge studio in Amsterdam. Ondanks dat ze geplaagd werden door lockdowns, pandemieën en het gebrek aan liveshows, hebben ze de energie en groove er goed in zitten. Garagerockdrums, groovy bassen, een goede overdosis aan bluesgitaar en rauwe vocalen komen samen in een dik aards geluid, to make you move, groove and let loose.

Hun eerste uitgebrachte track Big Fuss is de perfecte belichaming van wat er in hun rondroert. Hard, direct en zonder terughouding, het nummer neemt je in vier minuten door alle fases van frustratie en energie van de laatste jaren. Echter is het maar een eerste hap van de roux, want de band’s debuut-EP staat al op de planning.

Spotify
Instagram


-INFO-
Datum | 9 juli
Deuren | 20:45
Aanvang | 21:15
Tickets | €9,50
Facebook Event | link


We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Deze show is rolstoeltoegankelijk.

X