JANUARI,19

WO23jan20:0023:00Carina Nebula + Alec Todd + FOSSThe Daily Indie presents Dreampoppoprock

Event Details

Op 23 januari presenteert The Daily Indie de bands FΘSS, Alec Todd & Carina Nebula in Cinetol, Amsterdam.

WOENSDAG 23.01.2019
DOORS: 20.00u
TICKETS: €7,50

FΘSS
“Als duo werkte FOSS aan hun gelijknamige debuut EP, welke op de 21e van december 2018 gereleased is.
Tijdens een trip door IJsland ontstonden de ideeën voor de songs. Eenmaal terug in Nederland zijn deze opgenomen en geproduceerd door Roy van Rosendaal in zijn Studio Ruisendaal, gevestigd in Kytopia.

Gedurende het proces is FOSS uitgegroeid tot vijfkoppige formatie. De weelderige gitaarlijn en synthesizers in overvloed, komen samen in dromerige indie synthpop songs. De catchy hooks en vloeiende zanglijnen doen o.a. denken aan The xx, Beach House & Little Dragon.”

Alec Todd
“Alec Todd is een Engels Nederlandse songwriter uit Utrecht.
Na het overlijden van twee personen die dichtbij hem stonden, besloot hij in de zomer van 2016 demo’s te maken van de liedjes die hij hierover had geschreven. Dit resulteerde in Alec Todd’s mid-fi pop debut EP: ‘The Man in the Hammock’.

Na de release van de EP in april 2018, begonnen zij vrijwel direct met het opnemen van haar opvolger, namelijk: ‘A Lone Wolf’s Loneliness’ en bestaat uit twee bij elkaar horende singles.
In vergelijking tot ‘The Man in the Hammock’ gaat Alec met deze
tweedelige single, die invloeden kent van artiesten als Lil Peep,
Sparklehorse en Ryan Adams, emotioneel nog meer de diepte in. De door emotie doordrenkte liedjes vertellen wat eenzaamheid kan doen met iemand.

Eind september verscheen het eerste deel online en vertegenwoordigt Alec Todd’s ‘A Lone Wolf’s Loneliness’, die in het najaar in haar totaliteit uitgebracht werd.”

Carina Nebula
“De muziek van Carina Nebula bestaat uit mooi gearrangeerde popliedjes die worden ingevuld door vernieuwende, ruimtelijke gitaar- en synthpartijen. De moderne, semi-elektronische sfeer gaat hand in hand, met energieke, meeslepende, psychedelische stukken.

De teksten zijn vergezochte metaforen voor elementen uit het heelal die worden benadrukt door meerstemmige koortjes.Deze experimenteel klinkende popsongs kunnen live kunnen worden geassocieerd met bands als: POND, Mini Mansions, Autolux en Soulwax.”

–> koop hier je ticket

–> check hier het facebook event

X