JULI,22

08jul(jul 8)20:0009(jul 9)01:00Cavolo Nero | UITVERKOCHTAfrogrooves Presents AfrobeatDiscoPsych-groove

Event Details

Afrogrooves presents: Cavolo Nero | EP Release 

8 Juli presenteert Cavolo Nero hun debuut EP in Cinetol! Het belooft een feestelijke avond te worden met 2 bands, 1 DJ en een Afrogrooves jamsessie!

Cavolo Nero
Cavolo Nero is naast een ingrediënt van allerlei Toscaanse specialiteiten, ook een zeskoppige band uit Utrecht. Het project is ontstaan uit liefde voor afrobeat, een genre uit West-Afrika uit de jaren 70 met grondleggers Fela Kuti en Tony Allen, en andere groove-georiënteerde muziek. Met ook meer moderne inspiraties zoals Khruangbin en Jungle By Night spelen zij psychedelische grooves gecombineerd met indie en disco elementen. Verwacht veel energie, en een enorme drang om mee te dansen.

Speciaal deze avond presenteert Cavolo Nero hun debuut-EP, die is geproduceerd door Mark Oomen, de medeoprichter van jam- en dansevenement Afrogrooves. Mark heeft Cavalo Nero-frontman Chris ontmoet tijdens een Afrogrooves-jamsessie, en zo ontstond uiteindelijk een vriendschap en samenwerking, met als resultaat de EP Cavolo Nero, die op deze avond uitkomt. Overigens heeft Cavolo Nero hun eerste optreden ooit gespeeld bij Afrogrooves, op het toenmalige Blijburg-strand, vandaar dat ze nu voor deze feestelijke gelegenheid weer het podium delen.

Instagram: @cavoloneroband
Spotify: https://spoti.fi/3Gc3Yzm

Afrogrooves Jamsessie
Afrogrooves is een gemeenschap van mensen met een gedeelde liefde voor West-Afrikaanse muziek. Sinds 2017 worden er onder deze naam open jamsessies georganiseerd waarbij de stijlen afrobeat, afrofunk en highlife verkend en gevierd worden. Enkele locaties waar jamsessies en optredens hebben plaatsgevonden zijn: Blijburg aan Zee, Noorderlicht, Pllek, Doka, Landjuweel, Kwaku Summer Festival en TivoliVredenburg. Afrogrooves heeft naast een artistieke focus op muziek ook een sociaal-maatschappelijke focus: het doel van Afrogrooves is om een gemeenschap te faciliteren waarin mensen eigen initiatieven kunnen ontplooien en van elkaar kunnen leren. We willen het uitgaansleven verrijken en plekken creëren waar iedereen welkom is en zich thuis voelt.

Instagram: @afrogrooves.music

Support: Cocobolo
Cocobolo maakt muziek met instrumentale thema’s en songtitels die spreken tot de verbeelding en klinken als een mix van old-school funk, psychedelische rock en surf-gitaren, met een retro sound. Cocobolo vindt dat muziek niet alleen iets is waar je naar luistert. Muziek is ook iets visueels. Daarom schrijft de band alle songs met een beeld als beginpunt. Dit beeld wordt met het liedje samen een verhaal, alsof het een korte film zou zijn. Een achtervolging, een avondwandeling in het bos of een regendans, het komt allemaal voorbij. De verbindende factor tussen alle verschillende songs: je voorstellingsvermogen leeft helemaal op.

Instagram: @cocoboloband


INFO
Datum | Vrijdag 8 Juli
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | Uitverkocht
Facebook event | link


We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Deze show is rolstoeltoegankelijk.

X