NOVEMBER,21

ZA06nov19:3022:00Charlie & The LesbiansAlbum Release garagepunk

Event Details

Album Release: Charlie & The Lesbians (support: Pauper) 

Binnen elke ruimte waarin je Charlie & the lesbians neerzet laten ze een blijvende indruk achter –of het nu uw plaatselijke punkrockhol is of het Britse The Great Escape-festival. De band zou omschreven kunnen worden als een laaiend ongeregeld projectiel dat de beste elementen van Pixies, Black Flag, Butthole Surfers, Daniel Johnston en Jay Reatard samenperst. Een Charlie & the lesbians-show ontvouwt onvermijdelijk in volledige wanorde, waarbij zanger Charlie vaak in een hoop van mensenvlees wordt opgeslokt. De shows waren legendarische, soms misselijkmakende taferelen. “Toen we met de band begonnen, ging het eigenlijk om gratis bier”, grapt Soesja. Maar na elke glorieuze buiging is er de bevlekte nasleep, die grote etterende kater.

Veel bands in het huidige stadium van Charlie & the lesbians – halverwege de twintig tot begin dertig – hebben de neiging om hun act op te ruimen en hun dagen van moedwillige vernietiging aan wilgen te hangen. Op hun komende eerste full-length Fade bewijst Charlie & the lesbians echter het tegendeel. De band klinkt nog bruter, hondsdoller en meer ongeketend dan voorheen. Als de dubbele EP Paper Trail Of Happiness een loslopend monster was, is Fade datzelfde monster gemuilkorfd in gevangenschap, klauwend tegen de muren en het plafond. Opening Single ‘Fade Away’ onthult onmiddellijk een wat strakkere aanpak, een die de wilde energie niet zozeer temt, maar doeltreffender doorsluist. “Deze plaat gaat heel erg over volwassen worden”, aldus Charlie. “En over de verschillende transities die je maakt in het leven en hoe die in elkaar overlopen.” Charlie & the lesbians speelden op festivals zoals The Great Escape, Noorderslag, MENT, Paaspop, Left Of The Dial, Motel Mozaique, Le Mini Who en Loose Ends. In 2017 werden ze geselecteerd voor rondreizend festival ‘De Popronde’. Daarnaast hebben ze voorprogramma’s verzorgt voor bands zoals Ty Segall, Sheer Mag, Together Pangea en Oh Sees.

Spotify 
IG: @charlieandthelesbians

Support: Pauper 

Pauper is een Amsterdams power trio, dat vecht tegen depressie en de mentale degradatie van haar stad. Pauper is energiek, luid en dansbaar. De mythe gaat rond dat hun muziek vibreert zoals een slag van de hamer van Thor; dingen blijven in de lucht zweven, dieren beginnen spontaan in rare cirkels te dansen, bierflesjes verdwijnen op magische wijze recht voor je ogen. Een ding is zeker, de chemie in je brein gaat nooit meer het zelfde zijn nadat je ze live hebt zien en horen spelen.


INFO 
Datum | 6 november 2021
Doors | 19:30
Showtime | 20:00
Tickets | 9,50

Facebook Event 


Coronamaatregelen
Bij dit concert is er in het kader van de huidige coronamaatregelen plek voor 100 man publiek. We maken hierbij gebruik van het Testen voor Toegang systeem. Voor toegang tot deze show dien je een geldig vaccinatie-, negatief test- of herstelbewijs te laten zien d.m.v. de Coronacheck-app. Bij vragen over de coronamaatregelen die we nemen kan je altijd mailen naar info@cinetol.nl.

X