JULI,24

DI23jul18:00Cinetol x Urban Boat | Cosey Mueller, Joshua Murphy en meer@ NDSM alt-countryDJsfolkIndustrialsynthesizers

Event Details

Op 23 juli organiseren Urban Boat en Cinetol samen een muzikale avond op het water bij de NDSM-werf in Amsterdam.

Over Urban Boat
Urban Boat is een dynamisch cultureel project dat langs Europese rivieren reist en kunst en cultuur naar diverse gemeenschappen brengt. Dit varende podium biedt plaats aan artistieke residenties, culturele evenementen en educatieve workshops. De boot is uitgerust met een professionele geluidsstudio, werkruimte en accommodaties voor kunstenaars, waardoor het een veelzijdig platform voor creatieve expressie is. Het initiatief benadrukt duurzaamheid door het gebruik van zonne-energie en milieuvriendelijke technologieën.

Instagram | @urban_boat_live
Website | link


-LINE UP- 

Joshua Murphy [live]
Multi-instrumentalist, songwriter en componist Joshua Murphy presenteert zijn debuut – ‘Lowlands’ EP. Op Lowlands staan duistere ceremoniële verhalen die worden ingekleurd met atmosferische folkmuziek, waarin Murphy de spaarzame instrumentatie van piano, synthesizer, gitaar en cello voor zijn rekening neemt. Voor deze release ontving Murphy lovende kritieken in internationale media. Die vergeleken de diepe bariton en zangstijl van Murphy met grote namen als Nick Cave en Leonard Cohen terwijl de muziek verwant is aan duistere aan apocalyptic folk, alt-country en murder ballads.

Cosey Mueller [live]
Cosey Mueller is een muzikant en kunstenaar gevestigd in Berlijn. Na het afronden van haar studie beeldende kunst aan de Udk Berlin in 2018, begon ze haar muzikale carrière als de ene helft van het synthpunk duo DAS DAS, met wie ze twee albums uitbracht. Ze speelde ook synthesizer in de hardcore/experimentele groep Glass, waarmee ze twee albums uitbracht. Haar muziek wordt gekenmerkt door repetitieve synthmelodieën, explosieve beats, expressieve zang en een speels taalgebruik, waardoor een reis door de tijd ontstaat die garant staat voor een pulserende, zinderende en dansbare live performance.

Tomas Nochteff [live]
Tomas Nochteff is een Argentijnse muzikant en kunstenaar die bekend staat om zijn innovatieve bijdragen aan de post-punk en experimentele muziek scènes. Als lid van het invloedrijke duo Mueran Humanos, heeft Nochteff veel lof geoogst voor zijn donkere, atmosferische soundscapes en hypnotiserende ritmes, die elementen van industriële, punk en elektronische muziek vermengen.

XOLITA [live]
Mechanische beats die voorouderlijke organische ritmes imiteren. Dystopische drones overstemmen het geluid van de biosfeer. Kunstmatige stemmen genereren poëzie zonder betekenis. Xolita probeert een weg uit deze techno cocon te vinden.

CAILLOU [DJ]
Caillou is een Frans-Duitse DJ, mede-oprichter van het Berlijnse MILK ME, voormalig Urban Spree venue Curator en de helft van Wisdom Tits. Caillou’s solo sets laten haar veelzijdige stijl zien, beïnvloed door haar uitgebreide curatorschap in verschillende genres, waarbij ze regelmatig EBM, New Wave, Electro & verschillende op synths gebaseerde muziek mengt met vocale, Electro en Rock elementen. Ze viert de verbinding tussen live muziek en dansvriendelijke tracks.

Low Bat [DJ]
Low Bat draait al enkele jaren als dj, werkte als boeker voor arkaoda Berlin en is tevens frontman voor Jean-Luc en Trystero. Daarnaast is hij betrokken bij het programma van Mutant Radio.

Petula Black Sperm [DJ]
Matroos en Dj op Urban Boat. Zink met Petula mee op zijn elektronische onderwater tocht … zijn unieke en vreemde beats verzameld tijdens lange reizen en zijn zonder genre beperkingen.

 


-INFO-
Datum | 23 Juli
Locatie | Urban Boat @ NDSM *
Deuren | 18:00
Aanvang | 19:15
Tickets | *€16,15 | link

[* ticketprijzen zijn inclusief €1,25 service kosten]

*Let op: Deze show vindt plaats op externe locatie.

Urban Boat zal op 23 juli in de haven van ‘Kaap de Groene Hoop’ liggen. De boot zal de laatste boot in de haven zijn, schuin tegenover ‘MACA Moving Arts Centre Amsterdam’. We zullen een duidelijk bord buiten zetten bij de boot, zodat iedereen de locatie goed weet te vinden.

Het adres is Ms. van Riemsdijkweg 310, 1033 RD Amsterdam.


Praktische informatie
Deze show is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Kijk voor meer informatie op de website van de Urban Boat. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van deze show, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

X