DECEMBER,17

This is a repeating event

VR15dec10:0018:00De Avonden - Gerard Revei.s.m. OBA Amsterdam expositieliteratuurtalkshow

Event Details

DE AVONDEN

HOMMAGE AAN GERARD REVE

Het is precies 70 jaar geleden dat De Avonden -de debuutroman van Gerard Reve- verscheen in november 1947. Hij schreef dit winterverhaal op 24-jarige leeftijd in de Diamantbuurt waar hij aan de Jozef Israëlskade woonde. Het verhaal beslaat tien troosteloze dagen uit het leven van de jonge kantoorklerk Frits van Egters.

Het jubileum van het bekende boek is aanleiding voor Cultuur Cluster Asscher, OBA en organisaties uit De Pijp om dit samen te vieren met de buurt waar de jonge Reve De Avonden schreef. Op 15 en 16 december 2017 vindt er in OBA en Broedplaats Cinétol een speciaal programma plaats over het boek, de schrijver, de thema’s en tijdsgeest van de naoorlogse jaren. Wat is de beleving van de verschillende generaties 70 jaar later? Het programma bestaat onder andere uit een Voorleesestafette, een Revetentoonstelling, een literaire talkshow en de vertoning van de speelfilm De Avonden.

 

15 dec

Op vrijdagmiddag 15 december kunt u de live uitzending van RadioLab bij te wonen van 15.00-16.00 in Broedplaats Cinetol, samengesteld door jongeren rond het boek en het thema sociaal isolement. Gratis entree.

 

16 dec

Op zaterdagmiddag 16 december wordt de speelfilm De Avonden in Broedplaats Cinetol vertoond om 13.00 uur, gevolgd door een Q&A met de regisseur Rudolf van den Berg.

Entree  2,50 (zie bijlage film affiche en tekstje film)

X