FEBRUARI,19

VR01feb20:0003:00De Grote Macaulay Culkin Avond De Internet Gidslezingpoëzie

Event Details

De Internet Gids presenteert de Grote Macaulay Culkin avond! DIG vroeg schrijvers en kunstenaars om de vragen, tegenstellingen en fenomenen die het begrip ‘Macaulay Culkin’ in deze tijd oproept te onderzoeken via een bijdrage aan wat Het Grote Macaulay Culkin Dossier is gedoopt. Van poëzie tot GIFs tot essayistisch proza, van nostalgie tot liefdesverdriet tot animatiefilms waarin Trump het onderspit van de ene boobytraps na de andere delft. Dompel je onder in Macaulay’s legacy, niet alleen online maar nu ook live!

Met o.a. poëzie van Dominique de Groen en Helena Hoogenkamp, een gesprek over herinneringen aan de nineties tussen Peter Buurman en Jan van Tienen, een voordracht van Hanna Bervoets, muziek van Macaulay’s band The Pizza Underground door Marc van der Holst, spoken word van Roziena Salihu, alles live geillustreerd door Dieter De Schutter en onze beeldredacteur Cyanne van den Houten is huis-VJ. De avond wordt muzikaal afgesloten door HOTZONE (Loes Claessens) en DJ Takkie aka DIG coryfee Willem Sjoerd van Vliet!

Presentatie is in handen van de vernieuwde redactie die zich op deze avond graag aan jullie voorstelt: Simone Atangana Bekono, Persis Bekkering, Fabienne Rachmadiev en Pete Wu

***
Loop vast warm met het dossier: https://de-internet-gids.nl/2018/no5

***
Over De Internet Gids: DIG is een jong platform voor (experimentele) literatuur op het internet, waar grenzen tussen genres verder worden opgerekt. We bieden ruimte aan samenwerkingen tussen beeldmakers, geluidskunstenaars, schrijvers en dichters met een kritische en poëtische inslag.

 

–> check hier het facebook event

X