OCTOBER,22

VR28oct20:45Elmer + Miss BB BellyhoodZaal Nederlandstaligrap

Event Details

Elmer 

Sommigen zeggen dat Elmer het alter-ego is van producer en rapper Merel Pauw. Anderen zeggen dat Elmer de verloren zoon (of dochter, wat jij wil) is van een roedel wolven. Nog weer anderen zeggen dat Elmer dit door zijn agentschap had moeten laten schrijven waarop Elmer dan weer zegt dat die hun bek moeten houden en zich niet overal mee moeten bemoeien.

English translation: Elmer is a world famous rapper and producer from Amsterdam where he (or she, whatever you feel like) smokes weed and rides his bicycle into the sunset.

De concert-show ‘Nothing Ontploffing’ is een feest van een gebroken geest. Tijdens dit concert toont Elmer diens hartstochtelijke zelfhaat onder begeleiding van een knipoog, dreunende beats, een lichtshow en een hond. Een show over een mens dat uit meerdere mensen bestaat, die dan weer over elkaar heen struikelen.

Zo vertelt de Theaterkrant over Elmer’s optreden op het theaterfestival Boulevard: ‘’Als je echt wilt worden weggeblazen, dan moet je bij Elmer zijn. Echt alles aan de show is tot in de puntjes verzorgd: de strakke beats, het subtiele en soms intensieve lichtplan, de kleding, mimiek, moves, attributen. Aan alles zie je dat deze queer rapper ook een ervaren performer is. Door de manier van kleden switcht Elmer tussen verschillende identiteiten. Maar of ze nu als vrouw staat te rappen of als man (in ouderwetse witte onderbroek met plasopening), steeds weer is het thema de moeizame (seksuele) verhouding tussen mensen. Hoewel Elmer zich als rapper en hiphopper afficheert, lijkt deze performance een aanklacht tegen de grove manier waarop er vaak in de hiphopscene over vrouwen wordt gesproken.’’

Spotify
Instagram

Miss BB Bellyhood

Bebe is een trans, non-binaire acteur, artiest, maker, performer, organisator, bron van serotonine, sociale vlinder en professioneel dik persoon. Geboren en opgegroeid in een maatschappij waar hen in veel aspecten niet paste, inclusief lichaamsgrootte, wenst Miss BB Bellyhood je een warm welkom in hun overstijgende en buiten-de-grenzen-tredende wereld.

Temidden van alle oppressie in de huidige samenleving, omarmt Miss BB komedie met haar theaterachtergrond en draait ze de blikken om te tonen en te laten begrijpen wat ongezien is gelaten. Tegelijk weigert ze de norm te accepteren, dat queer mensen ‘horen te lijden’ en gelooft ze dat het tijd is om te reflecteren, terug te nemen en te hervertellen. Omarm het grote, het mooie en omarm jezelf. 🕊

Instagram


-INFO-
Datum | 28 oktober
Deuren | 20:45
Aanvang | 21:15
Tickets | €10
Facebook-event | link


Praktische informatie
We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Deze show is rolstoeltoegankelijk. Voor meer informatie kan je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@cinetol.nl.

X