NOVEMBER,20

ZA21nov19:3022:00Ende der Zukunft: Staatseinde + RaderkraftCinetol Presents: electroSynthwavetechno

Event Details

“Van een sterrenstelsel hier ver vandaan, kwamen ze naar de aarde en besloten niet meer weg te gaan”. Beleef de Nieuwe Nederlandse Golf. Grijp je sci-fi lasers. Sluit je aan bij de grimmige, Duits geïnspireerde electro-synthwave van Staatseinde en Raderkraft, kom naar het ‘Ende der Zukunft’.


Staatseinde

De Interstellaire kosmonauten-helden van Staatseinde hebben hun ruimteschip doen landen voor een gloednieuwe plaat. Hun futuristische en dystopische elektronica zal de aarde doordrenken, inclusief al haar bewoners en flora. Vermijden heeft geen zin, acceptatie van deze intergalactische indringers wordt aanbevolen. Een nieuw tijdperk in deze steeds veranderende wereld. Staatseinde staat bekend om hun eclectische en diverse shows vol elektronische vibes van het verleden tot de toekomst verpakt in hun eigen muzikale genre ‘Neue Niederländische Welle. De elektronische energie van Staatseinde heeft veel weg van De Ambassade, het legendarische Kraftwerk en is duidelijk geïnspireerd door de grimmige electroscene van Berlijn. Na vele shows waaronder optredens zij o.a. op festivals in Zweden, België en Berlijn en het Nederlandse Zwarte Cross. Nu keert Staatseinde in deze dystopische tijden terug naar de bakermat van de Nieuwe Nederlandse Golf; ons eigen prachtige Nederland.

 

Raderkraft

Raderkraft neemt je mee van de Autobahn tot diep in de Melkweg en je komt niet meer terug. Op weg naar de Melkweg ontdek je Joy Division, Grauzone en jaren 80 techno die Raderkraft bij elkaar brengt met minimal synth, electro en wave.  Het onweerstaanbare geluid van Willem Stinissen, het brein achter Raderkraft, schud je door elkaar, op en neer en brengt je vervolgens weer thuis nadat je een van de leukste avonden van je leven hebt gehad. Roxy legende Eddy De Clerq bracht Willem’s DIY spirit en zijn verleidelijke brei van geluid voor het eerst aan het licht op het debuut van Raderkraft; Keine Richtung. Bereid je voor op een hypnotiserende reis door buitenaardse geluiden en grimmige technobeats.


INFO

Ende der Zukunft
Zaterdag 21 november
Doors // 19:30
Showtime // 20:00
Tickets: 10,00 (28 beschikbaar)

Raderkraft – Keine Richtung
Staatseinde – Ruimte Issues

Check het facebookevent hier


CORONAMAATREGELEN

Bij het concert is er in kader van de Coronarichtlijnen plek voor 28 man publiek. Hierbij houden we rekening met de voorgeschreven 1,5 afstand. Gelieve dit te respecteren ivm de gezondheid van de medebezoekers ♡

Mocht je voor of na de show nog trek hebben in drankjes bij de Tolbar, laat het ons dan a.u.b. weten door te bellen naar 020 261 568. Op deze manier kunnen we de gezondheidsrisico’s zo laag mogelijk houden.

X