JANUARI,18

VR05jan20:0023:00Eton Crop + EC Groove Society livefirst time ever! concertpost punktechno

Event Details

Rauw en ongepolijst, maar altijd poppy en pakkend. Dat karakteriseert Eton Crop (Kudelstaart, 1979). De band die maar liefst 5 sessies opnam voor de legendarische BBC discjockey John Peel is altijd op zoek geweest naar vernieuwing met behoud van de Do It Yourself insteek van de punk. En dus keken ze altijd naar nieuwe impulsen en begonnen ze na hun postpunk periode samplers en drumcomputers in hun sound te integreren en begonnen ze later als EC Groove Society techno met rauwheid van punk te maken.

Vier jaar geleden kwam Eton Crop na een lange pauze weer bij elkaar. Bij de gelegenheid van John Peel’s tiende sterfdag trok de band naar Engeland om daar op een John Peel Tribute te spelen. Dat beviel zo goed dat degroep nu ieder jaar voor een toer naar Engeland afreist.

Maar de Croppers willen Nederland niet links laten liggen. Ze spelen hier zelden, maar als dat wel zo is willen ze iets speciaals doen. Het is niet eerder vertoond en zal misschien ook wel nooit meer vertoond worden: op vrijdag 5 januari kun je zowel Eton Crop als EC Groove Society in Cinetol, Amsterdam aan het werk zien. De Croppers brengen je Kudelstaartse post punk klassiekers als It’s My Dog, Maestro en Yes Please, Bob. De Groovers beuken beats en nemen je mee terug naar de tijd van Madchester. Twee sets, twee keer rauw en ongepolijst, poppy en pakkend.

X