MEI,24

DO02may20:00Group of Friends | Special Guest: Mehdi NassouliZaal jazz

Event Details

Maandelijks ontvangen wij Yoràn Vroom en zijn Group of Friends in Cinetol voor een intieme avond met jazz en improvisatie. Na gasten als Benjamin Herman te hebben ontvangen komt hij in mei terug met niemand minder dan Mehdi Nassouli.

Special guest: Mehdi Nassouli

De componist en songwriter El Mehdi Nassouli groeide op in een familie in de Gwana-cultuur. Hierna doorkruisde El Mehdi Nassouli Marokko gedurende twintig jaar om zijn muzikale reis te voltooien met verschillende maâ-lems (meesters van de Gnawa-traditie), van Taroudant naar Marrakech via Essaouira en Safi, om een goed begrip te krijgen van de Gnawa-muziek, de Daqqa of de Malhun. De muziek van El Mehdi Nassouli is een fusie van genres, door zijn vele muzikale intercontinentale reizen. Hij werkte samen met bekende wereldmuziekfiguren zoals Titi Robin, Benjamin Taubkin, NNeka , Antibalas, Karim Ziad, Andy Emler, Omar Sosa, Justin Adams of Alpha Blondy …  

Instagram | @mehdi_nassouli

 

Group Of Friends

Group Of Friends is de band van Yoràn Vroom, componist en drummer uit Amsterdam. Vroom is al jaren actief in de Nederlandse en Europese jazzwereld, en heeft met vele internationale artiesten gewerkt.

Group Of Friends is een collectief van getalenteerde musici met ieder een specialisme, wat de band’s positie in de scene uniek heeft gemaakt. Met collectieve improvisatie als gemene deler, en inspiratie uit wereldwijde folklore, zullen de musici hun eigen interessante kijk geven op het repertoire van Vroom, met als doel het creëren van een proces waarbij zowel de musici als de luisteraars emotioneel, intellectueel en spiritueel in worden meegenomen.

Over Yoràn: 

“Yoràn Vroom quickly developed into one of the leading musicians of our time. “ –Vrije Geluiden

Beluister Across A Spectrum van A tot Z, en je weet precies wie Yoran Vroom is, en dat is een prettige kennismaking met een mooie muzikant. Een overtuigende, authentieke debuutplaat met geweldige in your face drums en percussie; alsof de muzikanten in de kamer om je heen staan.” – Slagwerkrant

Group Of Friends Live
Yoràn Vroom Spotify
Yoràn Vroom Instagram

Group of Friends bestaat uit:
Yoràn Vroom – drums
Itai Weismann – EWI
Yariv Vroom – Allround Percussion
Timothy Banchet – Piano/Keys
Fantison Araby – Mandinka Percussion
Nathaniel Klumperbeek – bas


-INFO-
Datum | 2 mei
Locatie | Zaal
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €15 | Gereduceerd tarief (studenten/minderjarigen/65+/Stadspas) €10 | link | Toegankelijk met WeArePublic
Facebook event | link


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

X