FEBRUARI,17

DO02feb20:3022:00Het Andere Verhaal #2 literaire wereldliteratuurnieuwe schrijvers

Event Details

Het Andere Verhaal is de maandelijkse literaire avond in Cinetol. Niet de schrijvers en hun roem staan centraal, maar de verhalen rondom de wereld van het boek. Dat betekent niet dat we spugen op roem, of de schrijvers die het hebben, maar dat we verder willen kijken dan de bestsellerlijst lang is.

Editie #2: ‘Het boek, het internet en de waarheid’
Het internet is een wondere wereld, waar veel moois te vinden is. Je vindt er bijvoorbeeld schuingenomen foto’s van kromme paaltjes, zodat het lijkt of ze recht staan, artikelen over het cultiveren van zeldzame paddestoelen en artikelen over het verstandig omgaan met je geld, pagina’s vol met seksplaatjes en grappen die eigenlijk niet om te lachen zijn, en ook nog eens dingen over boeken. Heel veel dingen over boeken. En toevallig houden wij van boeken, en het internet. Daarom gaan we het hebben over die twee dingen: boeken en het internet.

Schrijver Jan van Mersbergen komt langs om te vertellen over zijn blog, waar hij dagelijks een stukje op zet, en waar hij inmiddels een flink publiek mee bereikt. Helpt het hem boeken te verkopen? Zit het zijn boekschrijven weleens in de weg? En zou iedere aspirantschrijver moeten bloggen? Dat gaat Jan van Mersbergen vertellen.

Tim de Gier is redacteur boeken bij NRC Handelsblad en een blogger en podcaster pur sang. Het gerucht gaat dat hij pied a terre op het internet heeft, waar hij dagelijks komt. Dit slaat nergens op, maar Tim houdt van het internet en boeken en we praten met hem over de staat van de literatuurkritiek- en journalistiek op het web.

Meer gasten volgens snel!

Vaste moderators Jan van Tienen en Henk Bovekerk zullen hun best doen pertinente vragen te stellen.

Na afloop praten en drinken we verder in de Tolbar. Het Andere Verhaal is een wonderton met verhalen die interessant zijn voor lezers, schrijvers en andere culturele kapitalisten. En we vinden het belangrijk dat er gelachen wordt, dus als er niet is gelachen, krijg je je geld terug. Geintje. Dan zijn we gewoon niet blij. Maar je gaat vast lachen. En blij zijn. Dus kom!

Elke eerste donderdag van de maand in Cinetol, Tolstraat 182. Entree: €5
Aanvang: 20.30 uur

Eten hoeft niet thuis, maar kan bij ons in de Tolbar. Wel graag even reserveren! info@tolbar.nl

 

Facebook link naar event

X