MEI,17

DO04may20:3022:30Het Andere Verhaal #5 literatuurtalkshow

Event Details

Het Andere verhaal is de maandelijkse literaire avond in Cinetol. Niet de schrijvers en hun roem staan centraal, maar de verhalen rondom de wereld van het boek. Dat betekent niet dat we spugen op roem, of de schrijvers die het hebben, maar dat we verder willen kijken dan de bestsellerlijst lang is.

Editie #5 – “De (on)vrijheid van de schrijver”
De schrijver staat vaak symbool voor ultieme vrijheid: de verbeelding is oneindig, en de schrijver is vrij om in de naam van kunst en waarheid te zeggen wat in hem opkomt. Tegelijkertijd wordt de schrijver beperkt door geldgebrek en andere beslommeringen, en in het ergste geval door een repressieve overheid. Hoe vrij is de schrijver van nu?

Vaste moderators Jan van Tienen en Henk Bovekerk doen hun best om pertinente vragen te stellen. In haar vaste rubriek ‘Lisa in bed met…’ duikt Lisa Weeda met een gast onder de wol voor een intiem gesprek.

Na afloop praten en drinken we verder in de Tolbar. Het Andere Verhaal is een wonderton met verhalen die interessant zijn voor lezers, schrijvers en andere culturele kapitalisten. En we vinden het belangrijk dat er gelachen wordt, dus als er niet is gelachen, krijg je je geld terug. Geintje. Dan zijn we gewoon niet blij. Maar je gaat vast lachen. En blij zijn. Dus kom!

X