AUGUSTUS,21

ZA21aug19:0021:00Igor Iofe + Moord by Cinzia NisticoBalkonscene en Audiovisual Performance Armeense DudukAudiovisueelOpen Air concertperformance

Event Details

Igor Iofe
Igor Iofe speelt al sinds zijn 7e trompet. Door een blessure moest hij de trompet jaren opzij leggen. Sinds een aantal jaar heeft hij het instrument weer opgepakt en focust hij zich voornamelijk op het Armeense Duduk repetoire die hij speelt op een vier ventielen quartertone trompet. Igor blijft grenzen opzoeken, probeert een hoge muzikale standaard altijd te plaatsen in een relevante context, zodat muziek de rol vervult die nodig is, een rol die zich herdefinieert bij ieder nieuw werk. In het project cross roads speelt Igor een serie openlucht performances, waaronder op het Cinetol balkon!

Moord (by Cinzia Nistico)
Moord is een audiovisueel performance die moord-daad verkent vanuit het perspectief van het slachtoffer en de dader. De aandacht ligt bij de innerlijke leegte die bij moord hoort en het verlies van integriteit en identiteit ervaren door het slachtoffer. De analoge visuele effecten, net als de live-digitale soundscape worden begeleid door de flutist en haar geluid. Het stuk werd gemaakt door componist en interdisciplinaire artiest Cinzia Nistico. Haar focus ligt op de psychologische impact van geluid en de emotionele lading die het meedraagt. In haar projecten verkent ze thema’s rondom identiteit, realiteit en verandering. In haar muziek creëert  ze structuren die statisch en eeuwig veranderd zijn. Ze gebruikt natuurlijke pulsaties van geluid om minimalistische counterpoints te creëren.  


INFO
Datum | 21 augustus
Open air concert | Cinetol balkon (19:00)
Audiovisuele performance | Zaal (20:00)
Tickets | gratis

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Cinetol

X