JANUARI,17

VR13jan20:0023:00IndieXL Nieuwjaarsshow: Blupaint & Marsicans alternative rockconcertindie

Event Details

Een nieuw jaar, dus waarom dan niet gelijk een nieuwjaarshow? Op vrijdag 13 januari de Cinetol x For the Road x IndieXL Nieuwjaarshow met een duo headline show van Marsicans uit de UK en Blupaint uit Amsterdam. Het online radiostation IndieXL is inmiddels bewezen trendsettend op het gebied van Indie en Alternatieve muziek, dus dat zit wel goed..

Blupaint
Blupaint, dat zijn vier begin-twintigers met het indierockhart op de goede plek. Hun retecatchy eerste single Save Me bezorgde ze de titel 3FM Serious Talent, de energieke liveshow leverde de Grote Prijs van Nederland op. Na die succesvolle proloog volgde eind 2016 het smakelijke eerste hoofdstuk in de vorm van hun debuut EP.

Ondanks het feit dat Sebastiaan, Floris, Dennis en Dan opgroeiden in verschillende uithoeken van het land, kwamen de jonge indierockers er op het Conservatorium van Amsterdam achter dat ze een muzikale klik hadden. Inmiddels behoren bands als Editors, Foo Fighters en Death Cab For Cutie tot de voornaamste muzikale invloeden.

Marsicans
Marsicans uit Leeds (UK) maakt typische Britse indie-pop vol warme zangharmonieƫn, zenuwachtige gitaren en een tropische touch. Denk aan Vampire Weekend, Bombay Bicycle Club en Bloc Party.

In eigen land stonden ze onder andere op Glastonbury, waar ze zelfs door BBC uitgelicht werden als een van de hoogtepunten. For The Road organiseerde onlangs de eerste kennismaking met ’the continent’ in Sugarfactory, Amsterdam. Nu is het tijd voor het grotere werk. Voor januari 2017 staan een EP-release en een tour gepland. Ongetwijfeld gaat Nederland net zo massaal voor de bijl als de Britten voor de earworm hooks van deze onweerstaanbare band.

 

X