APRIL,23

VR14apr20:45KOFFIE | UitverkochtAlbum Release I.s.m. Paradiso afrofunkhiphoppop

Event Details

KOFFIE | Album Release | I.s.m. Paradiso 

Sinds hun oprichting in 2013 staat de Amsterdamse zevenmansformatie KOFFIE garant voor lachende gezichten en bewegende ledematen. De basis van deze moderne groovemachine vol jazz- en funkinvloeden en afro-Brazilliaanse ritmes werd gelegd op het Amsterdamse conservataorium, waar Valentijn Bannier drummer Abe van der Woude leerde kennen en ze samen hun liefde voor Fela Kuti en Tony Allen besloten te verenigen in KOFFIE. De natuurlijke chemie en energie tussen de twee leidde tot het debuutalbum KOFFIE, waarop Nassan Silva Lopes de vocalen verzorgde. De uitgebreide tournee die volgde legde de basis voor tweede album Éh Lady.

Behalve lovende recensies en een uitstekende reputatie als live-act leverde het ze ook invloeden uit wereldmuziek, jazz en funk grooves op, aangevuld met geluiden uit gitaar, sax en synths. Dat was terug te horen op Huntu, de eerste plaat waarop de band als een wel geolied achttal samenwerkte. Deze plaat leidde ze door heel Europa, inclusief optredens op Istanbul Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en Secret Garden Party in England.

Op hun vierde album ”kokon” richt het Amsterdamse septet KOFFIE zich op de dansvloer met een collectie songs opgebouwd uit rijke afrofunk en knetterende percussie. Het geluid is uitgekleed tot een compacte b-boysound waarin de solo’s plaats hebben gemaak voor feelgood riffs en Brazilianse percussie waar de gitaar- en synthriffs tussendoor excelleren. Kokon is de volgende stap in de evolutie van Koffie naar een geluid dat strakker, funkier en lekkerder klinkt dan ooit.

Instagram
Website
Spotify


-INFO-
Datum | 14 april
Deuren | 20:45
Aanvang | 21:15
Tickets v.v.k | €11,50
Tickets deur | €13,50
Facebook-event | link


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

X