MEI,18

WO16may19:0021:00Kroegcollegemet Paul Abell! diversiteit op de arbeidsmarktsociale psychologie

Event Details

Sociale & A&O Fracties presenteren:

**KROEGCOLLEGE DIVERSITEIT & ASSESSMENT **

1 COLLOQUIUMPUNT

Inschrijven kan via deze link voor een plekje en colloquiumpunt:
https://goo.gl/forms/zQQlikYKPxMQkumI3

Voor dit evenement hebben de Fracties van A&O en Sociale Psychologie hun krachten gebundeld. Op 16 mei kunnen we onder het genot van een heerlijk biertje een interessante lezing volgen over diversiteit op de arbeidsmarkt. Dit kroegcollege zal verzorgd worden door Paul Abell.

Iets meer over Paul Abell:
Paul Abell is een sociaalpsycholoog. Inclusief een loopbaan als onderzoeker van zo’n tien jaar op de UvA is hij ruim 35 jaar werkzaam als onderzoeker en adviseur op het gebied van diversiteit & inclusie en diversiteitsmanagement. Diversiteitsmanagement richt zich op het zo goed mogelijk benutten van kwaliteiten, ongeacht (of juist door gebruik te maken van) verschillen in onder meer etnisch-culturele afkomst, sekse, handicap of seksuele oriëntatie, waarbij drempels die exclusie veroorzaken worden geslecht en waarbij inclusie het doel is. Op dit gebied is hij een veelgevraagd expert. Zijn adviespraktijk onderscheidt zich door een ‘evidence based’ aanpak. In de loop der jaren heef hij een scala aan adviesopdrachten uitgevoerd bij het bedrijfsleven, non-profit organisaties en overheid. Daarnaast is hij een selectiepsycholoog met een ruime ervaring op het gebied van assessment centers, met name waar het kandidaten met een migrantenachtergrond betreft.

Hiernaast is Paul Abell ook voorzitter geweest van de Adviesraad van Diversiteit & Integratie Amsterdam. Hij zet zich dan ook veel in voor gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook terug te vinden in zijn werk. In zijn lezing zal hij onder meer ingaan op het doorlichten van organisaties om na te gaan in hoeverre die organisaties ontvankelijk zijn voor diversiteit. Daarnaast zal hij aangeven hoe bias zich kan voordoen bij het inzetten van assessment centers.

Het belooft een leerzame, maar ook hele gezellige lezing te worden, dus wees er als de kippen bij! En twijfel niet om daarna nog even te blijven hangen voor een lekker biertje met jullie Fracties 😉

We zien jullie daar!

X