JUNI,24

VR14jun20:30Launchpad XL Helicopter presents alternative pop-noirefolkfunkpost-punkbandpsychedelische rock

Event Details

Op 14 juni 2024 spreidt Helicopter Amsterdam zijn rotor wieken en vliegt uit naar de Pijp om op het podium van Cinetol een muzikaal bonanza aan te richten! De Launchpad, het showcasefestival voor Heli’s beste bands, bestaat sinds 2022. Sindsdien hebben tientallen artiesten laten zien wat ze in huis hebben en de grote ruimte van Helicopter op z’n kop gezet. De line-up is een mix van Launchpad hall-of-famers en nieuwe topacts die allemaal bij Helicopter oefenen en vaak ook hun materiaal in onze oefenruimtes hebben geschreven. 

Line-up

Selma Peelen
Ze combineert folk, dark wave en alternative pop-noire en heeft vorig jaar met drummer Sophie Neijts en bassist Iris van Huis een nieuw album uitgebracht. Een indringende stem en prachtige eclectische melodieën maken dit een betoverende act. 

Spotify | link

HOOFS
Een duistere noise en post-punkband die de Heli regelmatig doet schudden op z’n grondvesten. Met een innovatieve, naargeestige sound en oprechte thematiek is HOOFS een bijzondere toevoeging aan het programma. 

Spotify | link 

Magustry
Was al eerder te gast bij de eerste editie van Launchpad en dat betekent dat het hoog tijd is voor een encore. Deze vijf cats maken steengoede bluesrock en psychedelische rock in de traditie van The Doors, Pink Floyd en Led Zeppelin. Uitstekend op elkaar ingespeeld en aangevoerd door de krachtige stem van de charismatische Gaia. 

Fata Morgana
Een groep frisse funk musketiers die een knijter strakke set neerzette, compleet met blazers en slap bass. Er is geen twijfel over mogelijk, deze act krijgt de mensen aan het dansen. 

Solar Instinct
Speelde al bij de laatste editie van Launchpad en blies het moederlievende dak eraf. Nu zijn ze terug met hun wrede mix van rock en funk, aangrijpende teksten, trippy effecten, en gekke maatsoorten.

Spotify | link

DJ Radikal Rupert
Een fervent verzamelaar van zeldzame dansmuziek van over de hele wereld. Zijn skills achter de draaitafel en zijn onbetwiste smaak zorgen steevast voor een broeierige, zweterige danspartij op de vloer. 

Instagram | @radikalrupert


-INFO-
Datum | 14 juni
Locatie | Zaal + De Etage
Aanvang | 20:30
Einde | 02:30
Tickets | €12,50 | link


Praktische informatie
Deze show is deels rolstoeltoegankelijk, de Zaal is rolstoeltoegankelijk en De Etage niet. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

X