SEPTEMBER,19

VR13sep20:0023:00l'Éclair (CH) + Songchoo ClubThe Daily Indie Presents 70sgroovepsychedelische krautrock

Event Details

L’Éclair is Nederland in rap tempo aan het veroveren met zomershows op o.a. Wildeburg en Woodstock. En dat is niet zo wonderlijk, want hun sound die geïnspireerd is door groove en krautrock uit de jaren ’70 is erg aanstekelijk. Ook heeft dit zestal uit Genève nauwe banden met ons land: niet alleen zijn ze bevriend met leden van Altin Gün en The Mauskovic Dance Band, ook hebben ze samengewerkt met soundtechnicus Jasper Geluk (Allah-Las, Jacco Gardner) en namen ze in Haarlem hun album Polymood (2017) op.

Dit jaar brachten ze hun album Sauropoda (Beyond Records, Bongo Joe) uit met 5 tracks die barsten van de dansbare grooves, originele audio blends en middernachtste jams. Ze halen inspiratie uit bands als William Onyeabor, Sly Stone, AIR, Piero Piccioni en CANs Future Days en dat hoor je terug in hun smoothe, zwoele sound.

Bandcamp: https://leclairbbib.bandcamp.com/

Voor liefhebbers van: The Mauskovic Dance Band, Mildlife, Piero Piccioni.

Voorprogramma: Songchoo Club
Songchoo Club is een Amsterdamse band die zich laat inspireren door psychedelische muziek, new wave en krautrock. Afgelopen jaar brachten ze hun tweede EP ‘Solitary Man’ uit.

☞  Tickets: €9,50 —> link

☞ Check ook het Facebook event

X