MAART,22

VR25mar20:0023:00Liza Dries + KEESCinetol Presents altpopDreampopindie

Event Details

Cinetol Presents: Liza Dries + Kees 

Liza Dries
De in Keulen gevestigde muzikante Liza Dries neemt je mee in een bubbel van speelse soundscapes, digitale elementen en zwevende melodielijnen. In haar muziek experimenteert ze met concepten als oprechtheid en authenticiteit, waarbij ze inspiratie haalt uit de moderne alternatieve pop-sounds van Oklou, Porches en Aldous Harding. Met haar zachte stem zingt ze Nederlandstalige nummers, met teksten die reflecteren vanaf buitenaf, maar toch over haarzelf gaan.

In live setting worden intieme solonummers op gitaar afgewisseld songs met een eclectische productie, waarbij autotune vocals, punchy baslijnen en melodische gitaarpartijen samenkomen. Hierbij is duidelijk de ontwikkeling van Liza’s sound te horen, niet gebonden aan genre maar gefocust op mood. Haar eerste EP is al uit, die ze deze avond zal spelen, samen met meer nog niet uitgebracht werk. Verwacht een eclectische maar intieme show, waarbij je meegenomen wordt in Liza’s zeer interessante wereld.

Spotify
Instagram

KEES
Ook KEES wil de wereld veranderen. Ze vindt mensen meer zacht moeten durven zijn in plaats van alleen kracht uitstralen, en meer vragen stellen in plaats van met uitroeptekens smijten. De Rotterdamse schrijft en produceert haar eigen tracks, en slaat je live tijdens indrukwekkende soloperformances met synths, gitaren en beats om de oren. Haar muzikale invloeden bungelen ergens tussen Spinvis, Phoebe Bridgers en Bon Iver, en haar teksten zijn intiem en poëtisch, maar toch direct.

In 2019 won ze de Grote Prijs van Nederland, en in 2021 stond ze in de finale van Art Rocks
Ze won de Grote Prijs van Nederland in 2019, stond in de finale van Art Rocks in 2021 en maakt momenteel voor de tweede keer deel uit van de pre-selectie van de Popronde, waarbij ze al flink geboekt is. In 2022 komt haar eerste EP uit, waarvan de eerste singles al te beluisteren zijn.

INFO
Datum | 25 Maart
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €10
Facebook event | link


Coronamaatregelen
We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Bij vragen kan je mailen naar info@cinetol.nl.

X