JANUARI,17

VR20jan13:3018:00Makersnetwerk de Pijp buurtbewonerscreativiteitCultuur Cluster Asscher

Event Details

introductiemiddag IN BROEDPLAATS CINETOL
workshops, presentaties, ontmoeting

Vrijdag 20  januari 2017

13.30 – 18.00

MAKERSNETWERK DE PIJPis een nieuw netwerk van buurtbewoners, lokale bedrijven, (creatief) ondernemers en kunstenaars en gericht op maken en doen.

De eigen ontwikkeling staat centraal;  talenten en dromen ontdekken, plannen concreet maken door te doen, te ondernemen en uit te wisselen met anderen.

Combiwel heeft de opdracht van de Gemeente Amsterdam om te zorgen dat meer Amsterdammers mee kunnen doen in de stad. Het gaat daarbij vooral om Amsterdammers die het niet lukt om op eigen kracht te participeren en voor wie een betaalde baan (nog) een brug te ver is. Voor deze groep wordt het Makersnetwerk De Pijp gelanceerd. De aanpak wordt ontwikkeld als experiment met veel ruimte voor leren en ontwikkeling voor zowel de bewoners als de professionals die meewerken.

Op vrijdagmiddag 20 januari vindt er een introductiemiddag van Het Makersnetwerk plaats voor geïnteresseerden in Broedplaats Cinetol in de Tolstraat. Tijdens deze middag kunnen de deelnemers twee workshops volgen tussen en is er ruimte voor presentaties, demonstraties en ontmoeting. Er is volop keuze: houtbewerking, creatief schrijven, beeldende kunst, vintage, textiel, geluidstechniek, muziek, fotografie en illustratie. Vanaf 16.00 uur worden de resultaten van de workshops en plannen van het Makersnetwerk gepresenteerd in de theaterzaal, gevolgd door een borrel met muziek.

In 2017 volgen er meer activiteiten van Het Makersnetwerk. Een aantal mensen komt in aanmerking voor een individueel vervolgtraject in 2017 waarbij Combiwel en een  kunstenaar/ondernemer begeleiding geven. Cultuur Cluster Asscher is samenwerkende partner vanuit het perspectief kunst, creativiteit en cultureel ondernemen.

Makersnetwerk De Pijp – introductiemiddag

Vrijdag 20  januari 2017

13.30 – 16.00 Introductie & Workshops

16.00 – 18.00 Presentaties & Borrel

Locatie: Broedplaats Cinetol, Tolstraat 182, Amsterdam
Deelname is gratis, aanmelden bij  Madelon Bos (m.bos@combiwel.nl/ 0641525216)

Meer informatie: Makersnetwerk De Pijp,  Madelon Bos (m.bos@combiwel.nl/ 0641525216)

X