JUNI,17

23jun(jun 23)20:0024(jun 24)03:00MantraEP release concertpsychedelic grungerock

Event Details

NEWS!!!! Het moment waar jullie (en wijzelf) lang op hebben gewacht. 23 juni releasen we onze eerste EP samen met @Suburban Records! Deze party zal plaatsvinden in Cinetol in Amsterdam. Het verzekerd nu al een legendarische avond te worden.

MANTRA
Mantra laat zich in twee woorden samenvatten als psychedelische grunge. Door de rauwe zang, scheurende gitaren en de soms wat duistere, persoonlijke onderwerpen dwaal je gevoelsmatig makkelijk af naar de door regen geteisterde kust van Seattle zo’n kleine 25 jaar geleden. Deze jongens waren echter nog niet geboren toen Kurt aan zijn einde kwam en hebben geen andere muzikale boodschap dan hun eigen hedendaagse.. Een psy-grungeband bestaande uit vier baldadige vrienden. Begonnen in obscure kroegjes in Haarlem, werkten ze langzamerhand toe naar optredens in Paradiso, de Melkweg, Mainstage Bevrijdingspop en een uitverkochte Palmtra show in het Patronaat. In 2016 won de band de Rob Acda Award. In 2017 werd de band zelfs voor het tweede jaar op rij uitgenodigd voor het Haarlemse Bevrijdingspop. Mantra kruist begin van volgende maand nog even de Duitse grens over voor hun eerste Duitse tour-avontuur en gaat vanaf september het land in met de Popronde.

We trappen de avond af met Amsterdams finest Indie-Garagerockers:

TEDDY’s HIT:
Met Teddy’s Hit is er eindelijk weer eens een band die je meeneemt op muzikale avonturen. Nummers waarin je langzaam verdwaalt maar ook harde energieke stukken met scheurende gitaar, bas en catchy zanglijnen.
Je vindt ze ergens achterin de garage van White Denim, sleutelend aan arrangementen, sound, melodieën en nummers die ergens tussen Ultimate Painting, Happyness en Weezer zijn te vinden, met muziek uit de radio die uit dromerige uithoeken van Londen en Brooklyn komt.
Ondertussen staat het bandbusje voor de deur al warm te draaien, want Teddy’s Hit wil alleen maar spelen, spelen, spelen!

Na deze heerlijke warmloper zullen wij zowel materiaal van de EP en nieuw materiaal spelen en uiteindelijk net als jullie klevend van het zweet het podium verlaten, om daarna terug te komen voor een te gekke afterparty. Dans, drink, en feest tot je niet meer kan, want de dag erna ben je waarschijnlijk toch vrij.

Early Bird Deals:
Ticket: €6,- (inc. Fee)
Release Package: €10,- (Ticket, EP, Fun Merch)

Regular:
Ticket : €8,- inc Fee
Release Package: €15,- (Ticket, Ep, Fun Merch)

Tijden: 20.00 doors, 20.30 Teddy’s Hit, 21.30 Mantra.

X