DECEMBER,22

ZA10dec20:45Matsu Fox | support: Stan VreekenEP Release funklo-fisoul

Event Details

Matsu Fox 

Matsu Fox is het geesteskind van drummer, multi-instrumentalist en producer Mats Voshol. Voshol noemt mensen als Shuggie Otis en Ruban Nielson (UMO) belangrijke inspiratiebronnen: individuen die in studio-kluizenaarschap een eigen funky wereld creëren. Met een knipoog naar het funk en soul-tijdperk halverwege de jaren 70, zijn de composities toch modern en onmiskenbaar nu.

Mats vindt het relevant om ‘straight to the point’ teksten te schrijven over persoonlijke ervaring. Hij weigert zich beschaamd te voelen over de pijn die in het leven zit en plaatst zijn woorden juist in een positieve, groovy context om op te dansen. Zijn nieuwe single ‘Dream Up, Hold On’ bracht hij op 3 november uit. Later, op 10 december, komt ook de rest van zijn nieuwe EP ‘Yacht Funk II’ uit bij het Amsterdamse label Bloomer Records. Hiervoor geeft Matsu Fox op dezelfde dag een release party in Cinetol.

Instagram
Spotify

Stan Vreeken

Stan Vreeken is een liedjesschrijver met een ruime verbeelding en een verrassend gevoel voor beeldspraak. Zijn liedjes zijn zowel lichtvoetig als gelaagd en van zijn soulvolle en melodieuze songs gaat een frisse weemoed uit.

Naar aanleiding van zijn in 2021 verschenen debuutalbum ‘Just Like That’ beschreef de Volkskrant Vreeken’s muziek als vrolijk stemmend, virtuoos en innemend. Nog geen jaar later bracht hij zijn concept-EP ‘Endlings’ uit, over de laatste exemplaren van uitgestorven diersoorten. Inmiddels is Stan alweer druk bezig met het schrijven van zijn volgende album, waar hij tijdens deze avond nieuw materiaal van zal uitproberen.

Instagram
Spotify


-INFO-
Datum | 10 december
Deuren | 20:45
Aanvang | 21:15
Tickets | €10*
Facebook-event | link
Deel dit programma: https://cinetol.nl/events/matsu-fox-ep-release

*Deze show is gratis voor leden van We Are Public


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

X