JUNI,22

VR03jun20:0023:00Melqui (support: Jasmine Karimova)EP Showcase indiezuid-amerikaans

Event Details

Melqui | EP Showcase

Melqui, de band van Argentijnse componist Lautaro Hochman, is geïnspireerd door klassieke Latijns-Amerikaanse muziek en hedendaagse indie. De zachte, neuriënde stem van Lautaro vindt zijn zijn weg door de gitaarklanken badend in vele lagen achtergrondzang. De sound is als een samensmelting van de intieme klanken van Elliott Smith met de harmonieën van Connan Mockasin.

Hun debuut-EP komt binnenkort uit, en vanavond is alvast de showcase van het nieuwe materiaal. Meerdere singles zijn al online, waaronder eerste single Amarla. Amarla betekent ‘haar lief te hebben’ in het Spaans. Wanneer het woord telkens herhaald wordt ontstaan er nieuwe woorden uit dezelfde klank. ‘La mar, amar’ –  ‘De zee; beminnen’. Hebben we lief of beminnen we de zee? Of zijn we in een zee van liefde?

De leden van de band hebben elkaar ontmoet op het Conservatorium van Amsterdam, waar ieder zijn eigen studie volgt of volgde, van hedendaagse compositie en klassieke muziek, tot jazz. In de muziek van Melqui komen deze uiteenlopende interesses samen. Voor de coronapandemie trad Melqui regelmatig op bij verschillende locaties en tijdens verschillende evenementen in Nederland (Gaudeamus Muziekweek, Mezrab, Sofar Sounds Tilburg, We Make the City Festival)

Zijn muziek laat op mij altijd een indruk van authenticiteit en precisie van uitdrukking achter!” – Joël Bons

“Erg schone muziek: ik ben fan!” – Spinvis

Melqui Instagram
Melqui Website

Support: Jasmine Karimova

‘Ik schrijf muziek die me dingen laat voelen, en hoop dat de luisteraar met me meevoelt. Ik heb een sterk vermoeden dat ik niet de enige ben die wat zacht en kleverig is van binnen. Ik speel graag met je zachte plekken.’

Jasmine heeft 2018 haar debuutalbum From The Womb uitgebracht, en werkt nu aan haar tweede. Ze studeert klassieke compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar werk verkent muzikale expressie in vele vormen.

Jasmine Karimova Website
Jasmine Karimova Spotify


-INFO-
Datum | 3 juni 2022
Deuren | 20:45
Aanvang | 21:15
Tickets | €9,50

Facebook Event


Coronamaatregelen
We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Deze show is rolstoeltoegankelijk.

X