MEI,21

WO19may20:0021:30Van oppervlakkig naar authentiekMuziek voor iedereen diversiteitinclusiemuzieksectortalks

Event Details

Bij het ontwikkelen van beleid rondom diversiteit en inclusie is het niet eenvoudig om de brug van theorie naar praktijk te slaan. En toch is er een belangrijke taak weggelegd voor de muziekwereld om ongelijkheid tegen te gaan, in het bijzonder als publieke sector met een voorbeeldfunctie. Daarom organiseren we in samenwerking met verschillende (ervarings)deskundigen drie talks, die specifiek bedoeld zijn voor de Amsterdamse muzieksector over inclusie en diversiteit.

Hoe maak je op een authentieke manier positieve veranderingen op het gebied van diversiteit en inclusie binnen je organisatie? En hoe verhoud je je daarin tot je publiek en programmering? In de panelreeks ‘Muziek voor iedereen’ gaan we met verschillende sprekers op zoek naar een praktische benadering van diversiteit voor en door mensen uit de sector.

——
Editie 1: Van oppervlakkig naar authentiek || Diversiteit en inclusie in je organisatie 
 
Hoe voorkom je dat diversiteit een holle boodschap is in een nieuwsbrief en zorg je voor daadwerkelijke interne verandering? In het eerste gesprek staat centraal hoe je duurzame ontwikkeling op het gebied van diversiteit en inclusie doorvoert in je organisatie. Bij deze talks zullen de sprekers vanuit hun eigen ervaring handvatten bieden om zelf met deze thematiek aan de slag te gaan.

Sprekers:
Ivette Forster is een producent en ondernemer en organiseert samen met haar twee compagnons het Keti Koti Festival, Reggae Lake Festival en KWAKU Festival, die nauwe banden hebben met de Surinaamse en Caribische communities in Nederland.

Maurino Alarcón Seguel is naast muzikant en songwriter organisator van Fiesta Macumba, een razendpopulaire Latijns-Amerikaanse clubavond in verschillende Nederlandse podia en clubs.

Quico Touw is een van de oprichters en artistiek directeur van Amsterdams poppodium Cinetol. Op deze plek wordt gewerkt aan de eerste stappen in de richting van een diversere organisatie, publiek en programmering.

Moderatie:
Amir Nazar is lange tijd adviseur geweest voor Gemeente Amsterdam en momenteel werkzaam als zelfstandig consultant, moderator en trainer voor organisaties in de publieke sector. Zijn expertisegebieden zijn o.a. ‘diversiteit & inclusie’, ‘antiracisme & discriminatie’ en ‘veranderkunde en creatief leiderschap’.

» Woensdag 19 Mei // 20:00 – 21:30

—————————
INFO
De reeks ‘Muziek voor iedereen’ focust zich met name op de (Amsterdamse) muzieksector, maar is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. De verschillende edities zijn individueel te bekijken, maar we raden aan alle 3 de edities bij te wonen.

Aanmelden:
De talks zijn bij te wonen via Zoom. Deelnemen kan via: bit.ly/Muziekvooriedereen
Indien mogelijk laten we bij de 2e en 3e editie ook live publiek toe. Meer info volgt zodra we daarover meer weten.

Prijs: 
Online deelname is gratis, doneren voor het programma kan via een link die tijdens het event geplaatst zal worden.

Data & tijden:
Woensdag 19 mei (20:00 – 21:30)
Woensdag 26 mei (20:00 – 21:30) – klik hier voor meer info
Woensdag 2 juni (20:00 – 21:30) – klik hier voor meer info

| Facebook |

X