OCTOBER,19

MA28oct19:0023:00New UndergroundBandjesavond garageindierock

Event Details

Line up:
Queen’s Pleasure
Sack Blabbath
No Offense
Harland Overdrive

New Underground is een low budget muziekfestival voor opkomende lokale acts binnen de rock en indie, georganiseerd door jonge muziekliefhebbers. Met in deze allereerste editie:

Queen’s Pleasure is een brutale, semi-psychedelische 4 piece garagerockband uit Amsterdam. Gedreven door een moorddadig en poetisch verlangen naar liefde klinkt Queen’s Pleasure als een mix tussen de Dandy Warhols en Blur, de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths. Een ‘Wall of Sound’, met energie voor tien, die je kan verwachten van een band is z’n late tiener jaren. Dames en heren, de komedie is begonnen.

Sack Blabbath – dit viertal besloot eind 2012 niet langer te wachten op een mogelijke Black Sabbath reünie tour. De nummers van hun muzikale helden en grondleggers van de metal verdienen een live podium. Ze doken daarom zelf de oefenruimte in om de legendarische Sabbath-groove nieuw leven in te blazen! En hoe! Met een frontvrouw die Ozzy naar de kroon steekt, geeft Sack Blabbath een eigen twist aan het Sabbath repertoire. Uiteraard ontbreken bekendste nummers als Paranoid, Warpigs en Iron Man niet in de set. Daarnaast spelen ze ook minder bekende nummers voor de echte kenners. Met een bak aan muzikale ervaring zijn ze vastbesloten zoveel mogelijk kroegen, zalen en festivals aan te doen.

No Offense is een 4-koppige alternatieve rockband uit Westfriesland. Door de verschillende muzikale invloeden binnen de band ontstaat er een energieke en verfrissende performance wanneer de jongens op de planken staan. Compleet op elkaar ingespeeld spelen ze een repetoire van origineel werk, afgewisseld door covers van oa. Golden Earring en Pearl Jam.

Harland Overdrive is een band geïnspireerd door “the sound of older times”. De vier komen met een nieuwe vette rocksound met terugkomende aspecten uit de rockmuziek van de vorige eeuw. Denk aan The Allman Brothers Band, Deep Purple, Thin Lizzy en randjes blues.

Over Ons: wij (Babette Cremers en Amélie Astruc) zitten in de 6e klas van het Barlaeus Gymnasium. Voor ons profielwerkstuk organiseren wij een lowbudget festival in Amsterdam. Het festival is voor opkomende bands die meer ervaring willen in het optreden voor een publiek. Wij willen iedereen die van muziek houdt entertainen met een avond waar deze bands hun muzikale passie delen.

—> click hier voor tickets (à €7,50)

—> check het Facebook event hier

X