FEBRUARI,19

MA18feb13:3017:00Over kunst en EuropaZomerExpo presenteert kunstlezing

Event Details

Hoe kunnen we Europa artistiek benaderen? De een zoekt het in de politieke hoek, de ander in nostalgische tradities of landschappen. Mogelijkheden genoeg, maar hoe?
En: hoe maak je (jouw) kunst toegankelijk voor iedereen? 

We gaan erover in gesprek op maandagmiddag 18 februari in Cinetol (Tolstraat 182) in Amsterdam.

13.30 uur: inloop met koffie en thee
14.00 uur: welkom en korte introductie op het onderwerp Europa door Carlien Oudes (directeur ArtWorlds)
14.15 uur: Expeditie Europa*, verslag van een rondrit door Europa door Hans Beerekamp en Janine Prins
15.00 uur: pauze
15.15 uur: Maurice de Greef**: over de taal van Europa en praten over kunst als je niet (visueel) geletterd bent. (onder voorbehoud)
15.45 uur: Sebastiaan Mets***, educator bij LAM, over kunst toegankelijk toelichten.
16.15 uur: plenaire discussie o.l.v. Marie Baarspul (projectleider ZomerExpo/tekstschrijver) met de sprekers en aanwezige kunstenaars: Hoe praat je over (je eigen) kunst met mensen die daar niet aan gewend zijn? Welke woorden gebruik je? Een opmaat naar de Kunstkeuzegids.
Borrel in de gezellig Tolbar.

Toegang € 10, inclusief consumpties. Meld je aan via info@zomerexpo.nl


* Voormalig film- en tv-recensent Hans Beerekamp en antropoloog/filmmaker Janine Prins maakten ruim tien jaar terug per camper Expeditie Europa. Tijdens hun rondrit toetsten zij hun hypothesen over Europa aan de hand van de kunst.

** Maurice de Greef is professor Leereffecten Laagopgeleiden & Laaggeletterden aan de Vrije Universiteit Brussel, extern onderzoeker aan Maastricht University en bekleedt de UNESCO-leerstoel voor volwasseneneducatie.

*** Sebastiaan Mets werkt als educator bij het nieuwe Lisse Art Museum, opgericht door Jan van den Broek. Hij schreef de smartphone-tour, gericht op mensen die niet gewend zijn naar kunstmusea te gaan.

X