NOVEMBER,21

ZO14nov19:0022:00PAINT + Don Melody ClubTDI Presents indieNederlandstaligPsych

Event Details

UPDATE: vanwege de nieuwe coronamaatregelen is de show seated en een uur vervroegd naar: deuren 19:00, show 19:30. Voor meer info over de maatregelen, check: https://www.rijksoverheid.nl/…/kort-overzicht…

TDI Presents: PAINT + Don Melody Club

In samenwerking met The Daily Indie zetten we knallende en oorstrelende shows in Cinetol neer. Bands als L’Éclair, Baby’s Berserk en Bartek kwamen al voorbij. 14 november staat er een groovende nieuwe editie op de planning.

PAINT (US)
Als songwriter en gitarist voor Allah-Las laat Pedrum/PAINT een duidelijke stempel achter op deze Los Angeles’ band. Inmiddels heeft hij ook een stukje in de muziek scene voor zichzelf en zijn solowerk als PAINT uitgeschetst. Het begon ooit als een bescheiden 4-track experiment, maar ging al snel een eigen leven leiden toen Pedrum zijn muzikale en lyrische inspiratie in een vernieuwend en tijdloos project goot. PAINT’s light-psych en proto-punk juwelen zijn de cassettebandjes ontgroeid en klaar om live gehoord te worden.

Het debuut in 2018, Mexican Summer, ontving lovende kritieken en trok gunstige vergelijkingen met Kevin Ayers, Lou Reed en Julian Cope. In 2020 kwam ook de nieuwste release Spiritual Vegas de wereld in, waarop muzikanten als Nick Murray (White Fence, Oh Sees), Spencer Dunhan en Matt Correia (Allah-Las) te horen zijn.

Na een succesvolle US-tour komt PAINT op 14 november i.s.m. The Daily Indie naar Cinetol.

IG: @paint_
Spotify: https://spoti.fi/3ayVcwi

Support: Don Melody Club
Don Melody Club is het soloproject van de Amsterdamse Donald “Donny” Madjid – tevens bandlid van The Mauskovic Dance Band. Tijdens een pandemie-geïnduceerde sabbatical van zijn normaal drukke tourschema maakte Donny, bewapend met een 60’s drum machine als jam compagnon, het meeste van zijn vrije tijd door te experimenteren met nieuwe geluiden die hij vervolgens thuis opnam. Waar veel anderen in zijn kringen inspiratie zoeken in geluiden die verder van huis afkomstig zijn, voelde Madjid zich ook aangetrokken tot het eren van de Nederlandse literaire en muzikale traditie waaronder Ramses Shaffy (een cover van ‘Laat Me’ staat op het album) en Ronald Langestraat. De invloed van Donny’s nevenproject, The Mauskovic Dance Band, en dan met name de door bas gedreven, hypnotiserende groove, is een kenmerkend geluid dat Don in nieuwe richtingen leidt.

‘Pure Donzin’ van Don Melody Club is op 30 april 2021 verschenen op het Zwitserse platenlabel Bongo Joe Records (thuisbasis van o.a. Altin Gün, YĪN YĪN, The Mauskovic Dance Band & L’Eclair).

IG: @donmelodyclub
Spotify: https://spoti.fi/2X5A5OW


INFO
Datum | zondag 14 november
Doors | 19:00
Showtime | 19:30
Tickets | 11,50
Facebookevent | link


Coronamaatregelen
In het kader van de huidige coronamaatregelen maken we gebruik van het Testen voor Toegang systeem. Voor toegang tot deze show dien je een geldig vaccinatie-, negatief test- of herstelbewijs te laten zien d.m.v. de Coronacheck-app. Bij vragen over de coronamaatregelen die we nemen kan je altijd mailen naar info@cinetol.nl.

X