APRIL,24

DI02apr20:00Patriarchy | support: Spit Mask, Lifeless PastSchorem presents darkwaveelectropopindustrial metalpostpunk

Event Details

SCHOREM selecteert de vetste underground acts voor je uit de (post-)punk en new wave scenes, altijd met een punk attitude. Op 2 april zijn we terug met SCHOREM presents: Patriarchy + support: Spit Mask en Lifeless Past

Patriarchy

Patriarchy is een band onder leiding van de beruchte songwriter en regisseur Actually Huizenga uit LA, die de zachte onderbuik van seks, macht, subversie en dood onderzoekt – daar waar verlangen en angst onvermijdelijk in elkaar overlopen.

Patriarchy schuwt niet om het publiek te confronteren met verontrustende live optredens en koppelt NSFW-geweld aan aanstekelijke elektronische dance, verpletterende industriële metal en verstikkende experimentele ruis.

Recentelijk heeft Patriarchy ‘Forcefully Rearranged’ uitgebracht; 16 remixen die wereldwijd DJ sets hebben overgenomen – met remixen van een aantal favoriete namen uit de industrial- en dark wave scene: The Soft Moon, Choke Chain, Automelodi, Choke Chain, Mvtant, Odonis Odonis, Rhys Fulber, Spike Hellis en nog veel meer.

Instagram | @_patriarchy_
Spotify | Link

Spit Mask

Spit Mask is een Berlijns industrieel project, met zang en elektronica. Het synth gedreven duo mengt vroege industrial met moderne machines om een stortvloed te creëren van haat, liefde en seks. Spit Mask staan bekend om hun provocerende live-optredens, en gedijen op de lijn tussen ongemak en plezier en geven live optredens vol met rauwe, energieke agressie.

Hun debuut LP “You May Feel Some Pressure” werd in september 2019 uitgebracht via record label aufnahme + wiedergabe.

Instagram | @spitmask_
Spotify | Link

Lifeless Past

De Nederlandse band Lifeless Past maakt darkwave- en postpunkmuziek die sterk geïnspireerd is door de gothbeweging van eind jaren ‘80. Lifeless Past bestaat uit Satori (gitaren, drums en zang) samen met Brandon op percussies. Beide leden zijn geboren en getogen op het eiland Curaçao. Hun culturele achtergrond is ook terug te horen in hun composities en in sommige van hun nummers, die in het Spaans worden gezongen. Hun muziek wordt gekenmerkt door koude en groovy drums, trapsgewijze melodieuze gitaren en zang.

Instagram | @lifelesspast
Spotify | link

Over SCHOREM
SCHOREM is een initiatief van Cinetol, geboren uit de aangekoekte as van het uitverkochte Alternative ADE punkfest in 2021. Eerder op SCHOREM stonden o.a.: ĠENN, Charlie & the Lesbians, Treeboy & Arc, Shaemless en Daisy Daisy.

Twee keer per jaar vindt Schorem minifest plaats, maar aangezien daar lang niet genoeg plek is voor al het talent dat de (post-)punk en new wave undeground scene te bieden heeft, geven we die ook een plekje door het jaar heen bij ‘Schorem presents’.


-INFO- 
Datum | 2 april
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €14,50 | 12,50* | Link
Facebook-event | Link

*Als je je bij een SCHOREM-evenement inschrijft voor de SCHOREM nieuwsbrief, krijg je een gratis button cadeau. Draag je deze button naar een SCHOREM avond, dan krijg je 2 euro korting op je ticket voor die avond. Dat geldt ook voor dit event, mits je je button bij de kassa laat zien.


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

X