AUGUSTUS,23

WO23aug20:00PINCH POINTS | Support: WHEEPERZaal indierockpost punkpunk

Event Details

PINCH POINTS

PINCH POINTS is ontstaan in de underground scene van Melbourne. Hun eerste EP ‘’Mechanical Injury’’ werd meteen goed opgepakt in Australië en stond in Bandcamp’s ‘Best 100 releases of 2018’. Na het uitbrengen van hun eerste album gingen ze op tour met Tropical Fuck Storm en mochten ze in het voorprogramma staan van Amyl and the Sniffers, Kikagaku Moyo, Viagra boys, RVG en Cash Savage.

De muziek van PINCH POINTS bestaat uit hemelachtig melancholische gitaarriffs, uitbundige zang en dat allemaal op turbo snelheid. Ze worden door Joseph Edward Keyes omschreven als “A blend of the best elements of early Wire, The Fall, and Kleenex into a barbed-wire coil of sound that’s as loose and springy as it is dangerously serrated.”

Instagram
Spotify

Support: WHEEPER

Hoewel zeker niet de eerste punkrockband die catharsis zoekt door middel van smeltende riffs, probeert WHEEPER ook enkele antwoorden in de muziek te vinden. Antwoorden op de vragen die we ons allemaal wel eens stellen: Wie ben ik? Wat heeft me zo gemaakt? Hoe je moet liefhebben? En hoe moet je verdomme omgaan met al die verdomde woede, al die verdomde tijd?

Het Utrechtse viertal draait om zanger/gitarist/psycholoog Alex Popelier die alle nummers schrijft en opneemt met een drumcomputer in zijn slaapkamer. Tijdens koortsdroomsessies, wanneer zijn racende geest hem ’s nachts wakker houdt, stromen de teksten eruit. Teksten die volledig zijn gevormd en alleen hun betekenis onthullen, en die eeuwenoude vragen beantwoorden aan Alex gedurende de dagen, weken, maanden die volgen. Het is therapie, voor een therapeut.

Instagram
Spotify


-INFO-
Datum | 23 augustus
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €11,75 | Toegankelijk met WeArePublic
Facebookevent | Link


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

X