APRIL,18

WO18apr20:3022:00Pip Blom + Lewsbergism Paradiso concertindierock

Event Details

Het begon in 2016 met vier ‘indieliedjes’ die de toen 19-jarige Pip Blom op zolder in haar eentje opnam en dankzij Spotify internationaal werden opgepikt. Gewoon maar kijken wat er gebeurt, was het idee. En er gebeurde veel. De Engelse BBC begon de muziek te draaien, het Amerikaanse SXSW zette Pip op de playlist, het Engelse label Grunt Grunt A Go Go bracht een single uit en media als DIY Magazine en Noisey waren laaiend enthousiast: “The young woman is a huge talent. Not only impressive but pretty awesome.”

Inmiddels zijn we twee jaar verder en is Pip Blom een vier persoonsband, met naast Pip haar broer Tender op gitaar en achtergrondzang, Casper van der Lans op bas en Gini Cameron op drums. De invloeden van Pip zijn artiesten als Blur, The Breeders en Parquet Courts, maar de band heeft een uitgesproken eigen geluid. Noisey: “Pip’s sound resonates well with the slightly Britpop-reminiscent feel of the present wave of ascendant guitar bands in the UK, calling back to the rougher edges of Blur. Its lo-fi sensibility and understated vocal, though, add a new, unique twist that could take her anywhere.”

Voorprogramma: Lewsberg
Het Rotterdamse Lewsberg is een vierkoppige groep, vernoemd naar schrijver en stadgenoot Robert Loesberg, vooral bekend van zijn roman Enige Defecten uit 1974. Daar ligt direct de grootste inspiratiebron van de band: de tegencultuur en het grotestadscynisme van de jaren ’60 en ’70. Nadat Lewsberg in 2017 The Downer (ep, cassette) en Non-fiction Writer (single, 7”) uitbracht, zal op 13 april van dit jaar het titelloze debuutalbum van de band verschijnen. Negen rudimentaire repetitieve rocksongs, gekenmerkt door een achteloze intensiteit. De Engelstalige teksten, gebracht met Rotterdamse tongval, tonen een hang naar existentialisme en zwarte humor.

Meer informatie: www.paradi.so/PipBlom
Alle genoemde tijden onder voorbehoud.

// woensdag 18 april
// 19:30
// €10

Check het Facebook event hier

X