JUNI,22

04jun(jun 4)20:0005(jun 5)03:00SCHOREM Zomereditie | Met o.a. Abdomen, Noys, Wasted Youth ClubMinifest festivalgaragepostpunkpunk

Event Details

SCHOREM: Zomereditie

Goed nieuws voor al het schorem, geteisem, schorriemorrie en ander tuig: 4 juni hebben we weer een minifestival vol punk, postpunk, garage, wave en andere herrie. We hebben een vette selectie bands bijeen geraapt uit stoffige kelders, vieze riolen en zaaltjes die op instorten staan. En bier. We hebben ook bier.

SCHOREM Minifest is geboren uit de aangekoekte as van het uitverkochte Alternative ADE punkfest, wat misschien wel het leukste was dat we ooit in Cinetol hebben meegemaakt. En de vorige editie was zo’n succes, dus we doen het gewoon nog een keertje. Nu nog meer bands. En nog meer bier.

Line Up:

Abdomen

Abdomen is drie eigenzinnige Friezen, wiens muziek wordt beschreven als punk, garage en grunge. Maar genres zijn niet belangrijk. Oordoppen wel. Liveshows zijn onder andere energiek, buitensporig, theatraal, chaotisch en ondefinieerbaar, maar met name puur en hard.

Noys

De vijfkoppige postpunkband Noys biedt met hun rauwe teksten, oneindige energie overstuurde gitaren en kritische blik op de wereld een uitweg uit de normativiteit. Oprecht, onpretentieus en altijd in strijd voor de goede zaak. Met hier en daar een tikkeltje cynisme. Inspiratie vinden zij bij postpunk-acts en noise-pioniers als Joy Division, Sonic Youth en Fontaines D.C, waar ze iets geheel eigens van maken.

Wasted Youth Club 

Wasted Youth Club is een vierkoppige Arnhemse garageband. Geïnspireerd door bands als Fidlar, Together Pangea en Ty Segal maken ze muziek die klinkt zoals je dronken vette hap smaakt: vies lekker. Steek je huiswerk in de fik, gooi je baas van het balkon, en schreeuw lekker mee met hits pakkender dan je lokale clublied. Wasted Youth Club is voor iedereen met een hartslag en de behoefte om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. De rest is ook welkom.

Hugo Remmen

Hugo Remmen is vocalist en producer, zowel solo als deel van het Arnhemse muziek- en kunstcollectief KlokPack6ix. Zijn muziek is te beschrijven als een combinatie van postpunk, noisehop en hyperhop, en zijn liveshows barsten van energie, zweet en piepende oren. Zijn VJ’s Boudewijn en Bart zorgen voor glitchende en smeltende visuals terwijl Hugo zelf de pit begint (als dat nog nodig is, meestal niet).

Asociaal Kabaal

Asociaal Kabaal is een veelkoppig Nederpunk-collectief, dat teringherrie maakt in je moerstaal. De buren hebben er al erg van genoten. Met sterk maatschappelijke onderwerpen onder een stevig rauwe sound, zijn zij bereid jouw trommelvliezen te doorboren.

Max Hell

Een gruizig en dynamisch viertal. De band Max Hell is vernoemd naar hun zanger. In 2021 verscheen hun eerste album school, dat grotendeels opgenomen Max zijn slaapkamer. Max Hell gebruikt graag de ‘loud-quiet-loud’ formule van bands als Pixies en Nirvana, maar combineert dat met een vleugje Bowie. 

Daarnaast zal er tot in de late uurtjes de beste punk, postpunk, rock ‘n roll en andere herrie gedraaid worden door door de fantastische DJ Sjaak. Kom dansen.

Luister hier vast naar de officiële Schorem-playlist, met alle bands die komen spelen. Maximum volume aanbevolen.


INFO
Datum | 4 juni
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Eindtijd | 03:00
Voorverkoop | €13
Deurprijs | €15

Facebook Event


Praktische informatie
We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Dit evenement is helaas niet volledig rolstoeltoegankelijk.

X