APRIL,23

ZA29apr20:00SCHOREM | Paracetamøl + Real Farmer en meerMini festival in Zaal + Etage festivalgaragepost punkpunk

Event Details

SCHOREM

Goed nieuws voor al het schorem, geteisem, schorriemorrie en ander tuig: 29 april hebben we weer een minifestival vol punk, postpunk, garage, wave en andere herrie. We hebben weer een hoop bands naar Cinetol gelokt met de belofte Bier. Gelukkig zeiden ze ja.

SCHOREM Minifest is geboren uit de aangekoekte as van het uitverkochte Alternative ADE punkfest, wat misschien wel het leukste was dat we ooit in Cinetol hebben meegemaakt. En de vorige editie was zo’n succes, dus we doen het gewoon nog een keertje. Nu nog meer bands. En nog meer bier

𝐋𝐈𝐍𝐄-𝐔𝐏

Paracetamøl + Real Farmer + PERIOT + Vegaknak + De Kraters + TRENTH

Paracetamøl

De Arnhemse garage postpunkband Paracetamøl ontstond in 2019 vanuit de liefde voor bands als METZ, Oh Sees, Ty Segall en Ex Cult: rauw, opwindend, oprecht en energiek. Op het podium is dit viertal een uitermate intense beleving: duister, hard, venijnig en intens.
De groep produceert een afwisselend geluid, zonder de garagepunk los te laten.

Instagram 
Spotify

Real Farmer

Begonnen als punktrio in 2018, is Real Farmer sindsdien uitgegroeid tot een onstuimig en eigenzinnig postpunkviertal. De band haalt invloeden uit de intensiteit die hedendaagse punk en blues drijft. De intuïtieve manier van schrijven geeft hun muziek zijn kenmerkende, onrustige geluid.

Instagram 
Spotify

 PERIOT

‘All Girls Are Bastards’ is het motto van de Arnhemse punkband PERIOT. Dit brutale viertal staat garant voor lekkere gitaar riffs, zwaar distorted bas, rammelende drums en opzwepende meeschreeuw teksten. Punk op zijn punkst, in luttele minuten aan je voorbijgeraasd en met een welgemikte schop tegen diverse keerzijdes en irritaties in het leven. Afkom’n!

Instagram 
Spotify

Desinteresse

Desinteresse is een Nederlandstalig coldwave duo bestaande uit Bart (bass) en Sem (vocals/synth/gitaar). Eerder brachten zij de singles ‘’Ga Weg’’ (2021) en ‘’De Mensen Van Nu’’ (2022) uit, sinds april 2023 is ook het debuutalbum ‘’Voor Altijd’ ’te beluisteren op cassette en digitaal te streamen. Dit realiseren zij geheel in eigen beheer met originele apparatuur uit de 80s, als vorm van kunst, expressie en identiteit. Koude, verlaten en non-existentiële gevoelens kenmerken de donkere en minimalistische muziek van Desinteresse. Echter staan stemmen en geluiden niet voorop –de boodschap achter het geheel daarentegen wel.

Instagram 
Spotify

De Kraters

De Kraters is een One Man Synthband toegewijd aan de gouden tijd van de analoge elektro. Op een set klassieke machines verweven ze explosieve synthpunk met elementaire Italo. Stemmen zijn getransformeerd in vocoder – megafoon – robots. De Kraters geloven in DIY punk, spelen alles live, gedreven door de vereende kracht van helden als Giorgio Moroder, Andi Arroganti en Bobby Orlando.

Instagram 
Spotify

TRENTH

TRENTH is een spoken-word punkband uit Den Haag. Inspiratiebronnen variëren van de Henry Rollings Band tot Iggy Pop. De combinatie van zware gitaarriffs en epische poëzie hebben als grootste doel om je te shockeren

Instagram 
Spotify 

RANDPROGRAMMA
Nienke van Duuren – Expositie en Linoprinting + Maud – Tattoo Artist 

Nienke van Duuren
Nienke van Duuren uit Utrecht (@sseances) — Horrorfilm-fanaat, tekenaar van vieze mannetjes, malle beesten en liefhebber van alles curieus. Nienke komt komende editie van SCHOREM met een tas vol Lino, Zeefdruk en Risoprints naar Cinetol. Tijdens het festival zijn er in de expo meerdere werken te zien en is er de mogelijkheid om je eigen canvas tas te bedrukken met linosnedes. Er is een verzameling aan verschillende ontwerpen waar je uit kunt kiezen om je tas mee te bedrukken, als je wil mag je ook een shirt, broek, jas of onderbroek (wel een schone) meenemen om te bedrukken!

Maud
Maud is tattoo artiest, muzikant en vooral ook Bourgondische genieter. In haar werk als stick en poke tattoo artiest zoekt ze de simpele lijnen en makkelijke verhalen op. Niet alles heeft een bedoeling en niet alles is mooi. Op deze avond zal ze een flash sheet met meerdere designs mee hebben waaruit gekozen kan worden en die tattoeerd ze dan direct HOP op je lichaam. Safe en sound, en ook vooral een beetje punk.


-INFO-
Datum | 29 april
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets Voorverkoop | €13,50 | deur: €15
Bij aankoop van 2 kaartjes krijg je 1 gratis one of a kind SCHOREM shirt | (totdat de voorraad op is)
Facebookevent | Link


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

X