MAART,22

18mar(mar 18)20:0019(mar 19)02:00SCHOREM Minifest | met o.a. Peuk, Asbest Boys, Daisy DaisyCinetol Presents: festivalgaragepostpunkpunk

Event Details

Goed nieuws voor al het schorem, geteisem, schorriemorrie en ander tuig: op 18 Maart organiseren we een minifestival vol punk, postpunk, garage, wave en andere herrie, en jullie zijn allemaal uitgenodigd. We hebben een vette selectie bands bijeen geraapt uit stoffige kelders, vieze riolen en zaaltjes die op instorten staan. En bier. We hebben ook bier.

SCHOREM minifest is geboren uit de aangekoekte as van het uitverkochte Alternative ADE punkfest, wat misschien wel het leukste was dat we ooit in Cinetol hebben meegemaakt. Dit is wel de eerste editie van SCHOREM, maar, tenzij de zaal wordt afgebroken op 18 maart, zeker niet de laatste.

Met op de lineup: Asbest Boys, Peuk, Daisy Daisy, Dorpsstraat 3 en Burlers, en DJ-sets van het Geertruida DJ Team en Crystal Medhi & Pistolen Palla.  

Asbest Boys
Asbest Boys uit Haarlem maakt snoeiharde Nederlandstalige hardcore punk, en had al een album opgenomen voor ze hun eerste show speelden. Verwacht een combinatie van chaos, herrie en terreur. En herrie.

Peuk
Peuk, die we speciaal uit België hebben gesleept, houdt ervan om dingen in beweging te houden. En een beetje snel ook. Pisnijdige sludge pop met een stevige Riot Grrrl aan het hoofd. Ze zeggen dat frontvrouw Janssen de nicht van Kim Deal is, maar we kunnen het niet checken, haar haar hangt de hele show voor haar gezicht.

Burlers
Burlers is een punkband. Zo introduceren ze zichzelf. En dan snap je het eigenlijk ook wel. Met messcherpe riffs, rammelende bas en harde tempowisselingen hangen ze tussen hardcore punk en garage in. Het beukt.

Dorpsstraat 3 
De debuutsingle van Dorpsstraat 3 gaat over een priester met alcoholisme, dat zegt al iets. Dreunende bas, dreunende spraakzang, en een koortje dat halleluja zingt met een goede hoeveelheid cynisme. Denk De Ambassade maar dan punk.

Daisy Daisy
Voor de post in postpunk hebben Daisy Daisy, cold wave met gitaar, synth en een ‘psycho euro dude’ als zanger. Op het podium moet je een beetje denken aan The Fall maar dan elektrisch en ook snel.

Geertruida DJ Team
Het DJ-Team van platenlabel Geertruida zal tijdens de inloop en zaalwissels het publiek vermaken met het beste en/of luidste van hun roster, dus zelfs in je pauzes hoef je niet stil te zitten.

Crystal Mehdi & Pistolen Palla 
We vinden het ook zo onbeleefd jullie naar huis te sturen na de laatste show (en slecht voor onze drankomzet), dus hebben we aansluitend op de show DJ’s Crystal Mehdi en Pistolen Palla uitgenodigd om nog even de beuk erin te gooien. Als je nog niet zweterig genoeg was zorgen zij er wel voor.


INFO 
Datum | vrijdag 18 maart
Tijden | 20:00 – 02:00
Tickets | 13,90
Facebook event | link 


Coronamaatregelen
We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Bij vragen kan je mailen naar info@cinetol.nl.

X