SEPTEMBER,22

VR02sep20:4523:30Siksa (PL) + Global CharmingZaal grimepostpunk

Event Details

Siksa (PL) + Global Charming

Ook klaar met het dagelijks leven? Even een ontsnapping nodig van dat je baas je weer de lunch laat halen, je oma je outfit afkraakt of je kraakpand op instorten staat? Cinetol is er voor je. 2 september hebben we Siksa en Global Charming uitgenodigd, en het wordt sick. En luid. En sick.

 

Siksa
Siksa is Poolse slang voor een naïeve aantrekkelijke jonge vrouw, en de naam van de band van punkpoeet Alex Freixeit en bassist Buri, die het tot een kunst verheffen om bepaalde delen van de maatschappij oncomfortabel te maken. Siksa is een van de meest controversiële bands in Polen momenteel, wiens heftige radicale performances het patriarchaat per show een beetje verder in stukjes hakken. Alex Freixeit, die zowel een achtergrond in punk als in literatuur en theater heeft, ontleedt het Europese bewustzijn in haar shows. En zoals ze zelf zegt, ze is een meid met een missie.

Met hun grove hoekige baslijnen en intense spoken word, waar je geen Pools voor hoeft te spreken, kunnen ze heel zalen opvullen, en je begrijpt de boodschap meteen (Mannen!). Het duo staat in speciaal voor hen ontworpen felgekleurde outfits op het podium, outfits die extreem sick zijn zijn maar misschien een beetje pijn doen aan je ogen. Met meerdere singles uit, en al meer dan 250 shows door Europa bewijst Siksa dat ze de moeite waard zijn om te ervaren.

Siksa Spotify
Siksa Instagram

 

Global Charming
Global Charming houden een duivelsuitdrijving tegen de banaliteit van het alledaagse, het feit dat de planeet verdoemd is en het feit dat de printer weer eens zonder inkt zit. Op hun debuutalbum Mediocre, brutal haalt het Amsterdamse postpunkviertal uit naar de monotonie van routine, de intensiteit van saaiheid. Gedreven door de energie van repetitieve ritmes wassen harde gitaren de smaak van automaatkoffie uit je mond, met scherpe uithalen om uit je frustratie te komen. Teksten over bestek en nieuwe jassen mengen met de strakke composities van Global Charming, met speelse synths en percussie.

De band bestaat uit bekende gezichten in de Nederlandse underground, die alles zelf doen, inclusief opnemen en visuals. Mediocre, brutal is door de band zelf geproduceerd, en klinkt als een bord dat draait tot het valt, versnelling en landen, en dat opnieuw en opnieuw. Sick dus. Globalcharming heeft al gespeeld met Crack Cloud, Drahla en N0V3l, en nu samen met Siksa.

Global Charming Spotify
Global Charming Instagram


INFO
Datum | 2 September
Deuren | 20:45
Aanvang | 21:15
Tickets | €11,75*
Facebook-event | link 

*Deze show is gratis voor leden van We Are Public


We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Deze show is rolstoeltoegankelijk.

X