APRIL,18

ZO15apr16:0021:00Venus Tunes LiveSusanne Alt, Mavis Acquah & Femke Krone funkhousejazzlive-muzieksoul

Event Details

Birthday Bash van Susanne Alt, Robert Glass en Alt’s label Venus Tunes, met o.a.:

17u: percussieworkshop

19u: Venus Tunes Live ft. Susanne Alt, Mavis Acquah & Femke Krone

VENUS TUNES LIVE https://youtu.be/BWETfe5pJpU

New Danceable Girlpower Trio

Waarom een Engelstalige aankondiging van deze nieuwe formatie van Susanne Alt (saxofoniste/DJ), Femke Krone (percussie/zang) en Mavis Acquah (zang/DJ)? Ten eerste bekt het een stuk beter dan in het Nederlands en ten tweede omdat de dames met deze formatie makkelijk de grens over kunnen. Dit trio brengt een dynamische en eclectische show waarbij je als publiek ogen en oren te kort komt. En dan moet er nog gedanst worden ook!

Een jaar geleden bracht Susanne haar album Saxify uit met daarop een indrukwekkend gezelschap aan muzikanten die zij in de loop van haar carrière heeft ontmoet. Naast grootheden als o.a. Fred Wesley, P-Funk Allstars Michael ‘Clip’ Payne en Michael Hampton, Hans Dulfer en Gotcha! frontman E1 Ten, ook Femke Krone en Mavis Acquah.

Susanne, Femke en Mavis leerden elkaar eerder kennen tijdens optredens met diverse bands en DJ’s. Het klikte zowel op muzikaal gebied als op het persoonlijke vlak en nu is het de hoogste tijd om de krachten te bundelen en hun eigen pad als trio te gaan volgen. En dat is fijn, heel fijn, want nu is er Venus Tunes Live!

Venus Tunes Live is Jazz, Soul, Funk en House in de blender, power on, volume open en gaan. Eigen repertoire en remixes worden moeiteloos vervlochten met tracks van andere artiesten, waarbij de dames op het podium veel van plek en functie wisselen en het publiek nadrukkelijk bij de show betrokken wordt. Kortom, alle ingrediënten voor een afwisselende, swingende  en knallende set.

Dat we hier te maken hebben met drie toegewijde, hardwerkende muzikantes en niet met een stel uit de kaartenbak geplukte leuke meiden blijkt wel uit hun staat van dienst:

Saxofoniste Susanne Alt heeft met haar eigen jazzband langs vele Europese podia getourd en zij speelt al jaren met producers/DJ’s als Maestro en Roog. Sinds 2015 is zij zelf ook actief als DJ.

Percussioniste Femke Krone heeft een indrukwekkende staat van dienst bij o.a.  Freek de Jonge, René Froger en Frans Bauer, Ten Sharp, Take That en DJ’s Roog, Erick E en Rose.

Zangeres/DJ Mavis Acquah werkt zowel op het podium als in de studio met DJ’s Hardsoul, Laidback Luke, Gregor Salto, Dennis Quin en heeft zij haar eigen live act The Rise.

// zondag 15 april
// 16:00
// gratis

Check het Facebook event hier

X