APRIL,22

ZA30apr20:0023:00The Desmonds + CloudsurfersCinetol presents fuzzGarage punkUnderground

Event Details

Cinetol Presents: The Desmonds + Cloudsurfers

Op deze avond slaan The Desmonds en Cloudsurfers de handen in een om je van je sokken te blazen. Verwacht een kei harde bak garage-punk van deze twee oud-Popronde talenten.

The Desmonds
The Desmonds zijn één van de nieuwste bands in de Nederlandse underground met hun combinatie tussen het puntige Amerikaanse garagepunk-sound met een herkenbaar Nederlands geluid waar je je vinger niet helemaal op kunt leggen, het resultaat van het in de studio en op het podium telkens opnieuw uitvinden van zichzelf. Afgelopen jaren is hun thuisstad Groningen de spil geweest van waaruit ze de landelijke indie scenes hebben veroverd. Na een serie succesvolle singles en de Dripping (2020) EP, heeft de band in Oktober haar eigen artistieke onafhankelijkheidsverklaring uitgebracht: het debuutalbum Good Morning America. […] 35 minuten aan buige, eigenwijze punk die aangenaam rammelt, aldus Never Mind the Hype.

Vergelijkbaar met: Iguana Death Cult en Personal Trainer.

The Desmonds namen als Never Mind the Hype talent deel aan Popronde 2020 en 2021. Ze speelden als voorprogramma van Mike Krol in VERA Groningen, op Bevrijdingsfestival Groningen en volgden het coachingstraject van Hit the North.

Spotify: https://spoti.fi/3A71jUA
YouTube: https://bit.ly/TheDesmondYT
Instagram: @thedesmondsband

Cloudsurfers 
Onberekenbaar, zweterig, vlammend: één van de spannendste nieuwe namen uit de Nederlandse garagepunk is Cloudsurfers. Hun explosieve show voelt alsof je een shot adrenaline recht in je hart krijgt, Uma Thurman style! Deze met fuzz overgoten band met dubbele drum setup zal je overdonderen als een vrachttrein. Met de debuutplaat op zak en nieuwe muziek in de steigers zijn ze de meest geboekte band van Popronde 2021. 3voor12 Overijssel: Cloudsurfers mengt het onberekenbare van Pulp Fiction, het zweet van Oh Sees en de garagepop van Together Pangea: that’s a pretty fucking good milkshake! Hun meest recente single Yaggerdang luister je via https://spoti.fi/3tBDrXS

Geïnspireerd op: Ty Segall, Oh Sees, King Gizzard & The Lizard Wizard

Cloudsurfers namen deel aan de Popronde 2021 en speelden op Left of the Dial en Eurosonic Noorderslag 2022.

Spotify: https://spoti.fi/3rmLo0c
YouTube: https://bit.ly/Cloudsurfers-YT
Instagram: @cloudsurfersmusic


INFO
Datum | Zaterdag 30 april
Doors | 20:00
Showtime | 20:30
Tickets | €10,-
Facebook Event | link


Coronamaatregelen
We volgen voor dit evenement de actuele maatregelen van het RIVM. Bekijk deze hier. Bij vragen kan je mailen naar info@cinetol.nl.

X