OCTOBER,21

ZA30oct19:3022:00The Great CommunicatorsConcert indiepoppop rock

Event Details

The Great Communicators

The Great Communicators is een band met geschiedenis. Tussen 2014 en 2016 beleefde de band een droomstart met een goed ontvangen debuut EP en een knetterende Popronde. Vervolgens kwam hun debuutplaat in 2016, waarmee de band speelde op 2016 op Noorderslag, Down the Rabbit Hole en deden zij het voorprogramma van Kensington in Ziggo Dome. Tot de ronkende machine krakend tot stilstand kwam toen de vocaliste ermee stopte en het door een writersblock niet lukte om snel met nieuw materiaal te komen. Vervolgens haakten de platenmaatschappij, boeker en manager af en stond de groep er ineens alleen voor.

Al deze narigheid is omgezet tot positieve en creatieve uitingen op album ‘The Endless Haze’. De geschiedenis van deze band is tekenend voor wat zij zijn geworden. De band ontdoet zichzelf van alle kwelgeesten die de afgelopen jaren zich hebben gevestigd en dit is te horen in elke individuele noot van het nieuwe werk. Het nieuwe geluid van The Great Communicators is een spiegelpalijs vol met onverwachte wendingen gebouwd op een fundament van stuwende drum-en baspartijen, geïnspireerd door artiesten als Beck, Arcade Fire en LCD Soundsystem. Live laat de band zien dat ze de strijd met creativiteit hebben gewonnen en dat doen ze door onverwoestbare sets neer te zetten. Meer dan ooit is The Great Communicators een band om rekening mee te houden.

Support: La Nique
Het Amsterdamse La Nique beoefent het oudste en tevens het meest tijdloze aller genres; folk. Over wat folk nou precies is verschillen de meningen zo’n beetje per regio. Folk a la La Nique is ambachtelijk, inhoudelijk en traditiebewust. Anders gezegd, La Nique schrijft kop en staart songs, die overeind blijven in de simpelste bezetting (de zogenaamde kampvuurtest).

Ze schopten het o.a. tot de finale van de befaamde Amsterdamse Popprijs (2019) met shows in de Melkweg als in Paradiso.


INFO
Datum: Zaterdag 30 oktober
Doors: 20:00
Showtime: 20:30
Tickets: 10,-

Check het Facebook event hier


Coronamaatregelen
Bij dit concert is er in het kader van de huidige coronamaatregelen plek voor 100 man publiek. We maken hierbij gebruik van het Testen voor Toegang systeem. Voor toegang tot deze show dien je een geldig vaccinatie-, negatief test- of herstelbewijs te laten zien d.m.v. de Coronacheck-app. Bij vragen over de coronamaatregelen die we nemen kan je altijd mailen naar info@cinetol.nl.

 

X