MAART,24

VR01mar20:30The Klittens | support: M.H.J. Thompson Volksorkest, lmnnopEP release party art rockfuzzpost punk

Event Details

Sinds hun begin, zijn The Klittens opgeklommen vanuit de krochten van de Amsterdamse underground scene om geprezen podia te betreden. Ze mixen de catchiness van pop en fuzz met de donkere randjes van art-rock en post-punk tot een eigen unieke sound. Wat begon als een creatieve en politieke uitlaatklep voor de groep, ontwikkelde zich tot een muzikale levensmissie voor de leden. Hun all round DIY aanpak, van het schrijven van nummers tot het boeken van shows en tourmanagement, maakt The Klittens tot het ‘ragtag’ groepje misfits dat ze zijn.

In 2022 brachten ze hun eerste EP ‘Citrus’ uit, die internationaal lof ontving, hun status als band in opkomst verzegelde en de deuren opende voor shows met acts als Alex G, SASAMI en Otoboke Beaver. Op 8 maart brengen ze hun tweede EP ‘Butter’ uit, waarvan de eerste twee singles ‘Universal Experience’ en ‘Atlas’ support kregen vanuit BBC Radio 1 en BBC Radio 6. Tijdens de EP release op 1 maart zullen er een beperkte oplage witte ‘Butter’ 10″ vinyls beschikbaar zijn.

Instagram | @theklittens
Spotify | link

Supports: M.H.J. Thompson Volksorkest, lmnnop

M.H.J. Thompson Volksorkest
M.J.H. Thompson Volksorkest speelt eclectische muziek, dat verschillende genres omvat van klassieke piano tot pop, rock, country en techno. Ondanks de naam van de groep hebben ze slechts vier leden en geen traditionele orkestbezetting. Leden uit de groep kan je herkennen uit Moby Dick en KIEFF.

Instagram | @mjhthompson

Imnnop
lmnop’ is de Amsterdamse muziekproducer en muzikant Casper van der Lans (o.a. Teddy’s Hit). Casper heeft gespeeld met verschillende bands en genres, en definieert een lokale ‘Indie’-sound. lmnop verkent (soms onwaarschijnlijke) geluiden zowel binnen als buiten de studio context; geluidsbronnen variërend van traditionele elektro-akoestische instrumenten tot veldopnames. Na onlangs de krachten te hebben gebundeld met Boudewijn Scholten en Otto de Jong (beiden a Fungus), gaat lmnop op weg naar nieuwe sonische avonturen.

Instagram | @lmnnopkomtopdetv


-INFO-
Datum | 1 maart 2024
Doors | 20:30
Showtime | 21:00
Tickets | €13,50 | link


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

X