MEI,17

WO17may20:3022:00Tolshow #5 - Gilles van der Loo & Wytske literatuurschrijverschaptalkshow

Event Details

-TOLSHOW-

Broedplaats Cinetol en OBA Amsterdam organiseren in 2017 elke derde woensdag van de maand de Tolshow – een literaire talkshow waarin een schrijver in gesprek gaat met een collega, wiens werk hij of zij bijzonder waardeert.

Editie #5

Gilles van der Loo (Breda, 1973) werkte twintig jaar in overwegend Italiaanse horeca en publiceerde zijn eerste verhaal in 2010 in literair tijdschrift Tirade, waarvan hij later redacteur zou worden. In 2012 verscheen van hem de verhalenbundel Hier sneeuwt het nooit, medio 2013 bracht hij de roman Het laatste kind uit. Vorig jaar verscheen de roman Het jasje van Luis Martín, waarin de rouwende verteller het nieuwe vaderschap en mannelijkheid onderzoekt na de verdwijning van zijn grote voorbeeld en boezemvriend.

Hij gaat in gesprek met Wytske Versteeg. Versteeg (1983) studeerde politicologie en haar romandebuut De Wezenlozen (2012) werd zeer goed ontvangen, zo ook haar tweede roman, Boy. Eerder publiceerde Versteeg het non-fictie boek Dit is geen dakloze (2008). Haar laatst roman Quarantaine is een dystopische roman over een man die pas na het uitbreken van een dodelijke epidemie begint te beseffen wat het is om mens te zijn.

Op de vijfde editie van de Tolshow gaan de twee schrijvers in gesprek over de relatie tussen werkelijkheid en fictie, hoe het idee voor een nieuwe roman ontstaat en favoriete schrijvers onder leiding van Fiep van Bodegom.

// Woensdag 17 mei 2017 20:30
// Bibliotheek Cinétol – Tolstraat 160
// gratis met OBA-pas, normaal € 5,-

X