MEI,18

ZA05may18:0021:00Vrijheidsmaaltijd en -film democratiedinerdocumentaireverzetvrijheid

Event Details

Op 5 mei 2018 organiseren de Bildung Academie, Movies that Matter en Cinetol voor het eerst samen een Vrijheidsmaaltijd. Tijdens deze avond gaan we in op verhalen over vrijheid, democratie en verzet. Het belooft een bijzondere avond te worden, met inspirerende sprekers, de aangrijpende documentaire ‘Joshua: Teenager vs. Superpower’, verdiepende gesprekken, Bildung oefeningen en natuurlijk een heerlijke maaltijd! Je bent van harte welkom.

Start: 18:00
Meenemen: Je lievelingseten (om te delen)
Tickets: 5 euro

Lees verder voor meer info over het programma en tickets.

Vrijheidsmaaltijd & Bildung
Bij mooi weer eten we in de zon op het terras. Voor de gezamenlijke maaltijd vragen we je zelf eten mee te nemen, om te delen met anderen. Je lievelings bijvoorbeeld! Want delen is fijn. En vrijheid, blijheid!

Bevrijdingsdag vormt de basis voor verdiepende gesprekken. Op 5 mei vieren we dat we in 1945 bevrijd zijn. Maar hoe vrij zijn we eigenlijk in Nederland en Amsterdam? Kun je zijn wie je wil zijn? Rond de gezamenlijke maaltijd creëren we de ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan, aan de hand van verschillende Bildung werkvormen. Omdat we geloven in bewustwording en maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef!

Over de film
Joshua: Teenager vs. Superpower van Joe Piscatella (VS 2016, 78 min.) is een inspirerende documentaire over een groep tieners uit Hongkong die het opnemen tegen communistisch China tijdens de ‘Paraplu-revolutie’ in 2014. Een reeks massale pro-democratische demonstraties, tegen de inmenging van de centrale overheid in Peking in het bestuur van Hongkong. Uit vrees voor bedreiging van de Hongkongse burgerrechten en politieke vrijheden. De 17-jarige scholier en activist Joshua Wong uit Hongkong was een van de leiders van deze ongekende volksopstand.

Meer info over deze Movies That Matter film en over Joshua vind je hier:https://www.moviesthatmatter.nl/festival/programma/filmprogramma/film/2295/joshua%3A-teenager-vs–superpower-

Tickets
Voor 5 euro ben jij er bij! Daarvoor krijg je de film en een heel bijzondere avond! We hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar. Reserveer jouw plek via: https://www.eventbrite.com/e/vrijheidsmaaltijd-film-met-de-bildung-academie-movies-that-matter-cinetol-tickets-45434390485

// zaterdag 5 mei
// 18:00
// €5

Check hier het Facebook evenement

X